Política

Anar de pressa a última hora

SENSE EMBUTS NI MENTIDES

La impressió que dóna ara mateix Silla, a una setmana de les eleccions, és que el govern de Baixauli que acaba, eliminat pel seu propi partit amb el sistema estalinista de la depuració, com diu Pere Batano, la impressió que dóna és que Baixauli vol fer en quatre dies el que no ha sabut fer en quatre anys: pegats de quitrà per tot arreu, carrers sencers; rematar l'avinguda d'Alacant; atrevir-se amb un impracticable carril-bici; inaugurar un museu inexistent; posar en marxa una Nau de la Cultura inacabada... I es diu que també vol presentar el llibre turístic de Tortosa, una setmana després de les eleccions! Tot això a darrera hora, a què s'han dedicat fins ara?, diu Miquel. A cobrar, segons Pep.

La situació és, evidentment, esperpèntica, perquè Baixauli ha disposat dels vots necessaris per a imposar el seu criteri en tot el que ha volgut, ja que quan li'n faltava un de vot, l'ha obtingut amb el trànsfuga del PP, Machancoses. I ha tingut quatre anys a la seua disposició, diu Paco, molt dolgut perquè abans confiava amb ell. Amb les mans lliures per a fer i desfer, doncs, i amb un bon sou (60.000 euros a l'any, pràcticament com Zapatero), com no ha fet res o ha fet desficacis (com els casals fallers), és evident que, a l'hora del balanç final, haja estat avaluat tan negativament pel poble i pel seu mateix partit. De fet, diu Mari, a tot l'equip no els volen ni en pintura, perquè no n'han salvat a ningú... Semblava que ho intentaren amb Benaches i amb Lara, però ni això, corrobora Laia.

Així és que, si van tan de bòlit ara, a darrera hora, és perquè no han fet el que tocava quan tocava. Per si faltava poc, el proper dijous, a tres dies de les eleccions, Baixauli ha convocat un Ple. Serà la primera vegada que passe res igual, des que hi ha democràcia, ja que, tradicionalment, sempre s'han acabat les sessions plenàries el darrer dimarts del mes d'abril; aquella nit, en acabar el Ple, tothom s'ha desitjat, amb cortesia, molta sort i a partir de l'endemà, cada regidor s'ha dedicat a fer les darreres “ranxaes” amb els equips de funcionaris de l'àrea. Per a més despropòsit, el Ple se celebrarà a la Nau de la Cultura, que encara no està acabada tampoc, ni té la llicència d'activitats, diu Paco, amb malícia: a mon pare no li deixaven obrir la tenda fins que no ho tingué tot en ordre...

Contràriament a les corruixes de Baixauli, els partits han optat per fer poc de soroll i agafar-s'ho amb calma. De moment, no s'ha convocat cap míting, ni hi ha propaganda megafònica pel carrer, llevat de l'extrema dreta que ja ha passat tres o quatre vegades fent proclames incendiàries. Enguany sembla que és l'any de les pancartes, de les revistetes i, sobretot, de l'internet. En efecte alguns partits estan traient-li molta punta al facebook i a altres sistemes, com els blogs personals; especialment destaca el Bloc que, a més de difondre el seu Infobloc, s'encarrega voluntàriament, de reenviar les notícies i articles que apareixen cada dia al Punt, edició digital de Silla. Hi ha dies que han hagut més de mil entrades, diu Empar.

Per cert, el darrer article d'Empar Saragossà ha estat replicat per Antonio Benaches. Diu que és fals que els regidors actuals, a excepció de Vicent Navarro, no han evacuat informació amb el partit, perquè ell sí que ho ha fet “i alguns altres companys”, i diu també que la relació entre els que ixen i els que entren és cordial, encara que reconeix que la de Vicent Navarro “serà un poc més intensa”. Segons Empar, Benaches confirma i amplia la seua informació i que a la presentació de la candidatura socialista no assistí ningú, excepte Navarro, malgrat la presència d'Alarte. Finalment, tothom reconeix que el tema que estem tractant és de psiquiatra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.