Política

Trias nomenarà mediadors que pressionaran la banca per concedir crèdits

L'alcaldable de CiU per Barcelona presenta el seu pla de reactivació econòmica per a la ciutat en el pròxim mandat

El seu paquet de mesures inclou així mateix la idea d'”eradicar la burocràcia” i simplificar l'administració municipal

L'alcaldable de CiU per Barcelona, Xavier Trias, ha promès avui que, si governa, nomenarà un equip de 10 mediadors encarregats de pressionar les entitats financeres perquè concedeixin crèdits a empreses viables en dificultats.

Coincidint amb la manifestació organitzada a Barcelona contra les retallades socials, Trias ha presentat el seu pla de reactivació econòmica per a la ciutat en el pròxim mandat, basat en sis eixos: crear noves empreses, fomentar la cultura emprenedora, eradicar la burocràcia, atreure capital estranger, projectar al món la marca Barcelona i liderar un pacte amb agents socials.

Una de les propostes sobre les que ha donat més detalls és la creació d'un equip de 10 mediadors, recol·locats des d'altres àmbits de l'administració municipal, que hauran de tutelar i mediar entre banca i empreses per facilitar la concessió de crèdits, amb un “procediment simple, ràpid, gratuït i confidencial”.

Quan a una empresa se li denegui el crèdit, l'emprenedor podrà contactar amb un mediador, que ha de valorar si el projecte és viable i mereix ser ajudat per superar els seus problemes de liquiditat.

En aquest cas, reenviarà l'expedient al sistema financer perquè torni a valorar la possibilitat de concedir el crèdit i, si és novament denegat, es deriva a la Comissió d'Avaluació de Risc de Barcelona, que sospesarà una altra vegada el risc de la iniciativa i, si convé, pressionarà la banca perquè cedeixi els diners.

“Les entitats de crèdit són molt còmodes, sempre diuen que no. Els hem de fer la vida una mica més complicada, pressionar-les perquè concedeixin més crèdits”, ha explicat el candidat de CiU, segons el qual aquest sistema ja ha estat implantat amb èxit en la França de Nicolas Sarkozy.

Una altra mesura plantejada per Trias és crear un fons mínim de 20 milions d'euros per avalar les operacions de microcrèdit que les entitats concedeixin als emprenedors.

També ha proposat que l'ajuntament posi més de 50 milions d'euros per aportar el capital risc juntament amb les empreses, en el que es coneix com “business angels”.

El seu paquet de mesures inclou així mateix la idea d'”eradicar la burocràcia”, simplificar l'administració municipal, agilitar els tràmits per obtenir llicències o permisos, unificar criteris entre districtes i implantar la finestreta única i tramitació electrònica.

A més, “una comunicació prèvia o una declaració responsable a l'inici de l'activitat serà suficient per començar l'exercici d'aquesta activitat”.

Trias també ha proposat crear una “oficina de captació d'inversió estrangera”, que atregui capital financer per als emprenedors, en “col·laboració estreta” amb el govern de la Generalitat.

Entre les seves idees figura la creació d'un “consell assessor públic i privat” que protegeixi la marca Barcelona i la posi al servei de les empreses i els sectors estratègics de l'entorn metropolità.

En la línia de liderar un acord entre agents econòmics i socials per sortir del sotrac econòmic, Trias ha recordat que crearà una “taula de seguiment de la crisi”, que podrà emetre propostes que seran consensuades i presentades en el ple de l'ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.