Política

diari de campanya

Pocs turistes

Dia 9. Ja sé que Lleida és molt i molt lluny per als de la capital de la Marina, però a la de la Terra Ferma ens agrada molt i molt rebre amics, coneguts i saludats d'arreu i atendre'ls molt i molt bé, com sempre hem fet els lleidatans. En aquesta campanya, però, ens visiten pocs il·lustres. I molt i molt em temo que no se'ls ha convidat, que se'ls ha dit que potser no fa falta que ara vinguin, que no es molestin, i que aprofitin d'aquí a quinze dies per visitar-nos, en tromba si cal, per gaudir de l'Aplec del Caragol menys polititzat de la història (quin descans!).

És a dir, els grans líders i “gurús” de la política estatal i catalana amb prou feines trepitjaran Lleida. CiU n'és l'excepció, que a més de passejar bona parts dels consellers (Boi Ruiz a part), portarà dimarts a Lleida als dos “factòtums” de la federació, Duran Lleida i Mas Gabarró. Posem-hi els dos cognoms, com als àrbritres.

El PP convida a Sánchez Camacho i es va suspendre la visita de Mayor Oreja. ICV ha comptat amb Herrera Torres (Joan) i altres parlamentaris. Saura Laporta (també Joan), però, no se'l veu ni se'l sent en aquesta campanya. Té mala premsa, diuen.

ERC i PSC seran els més escanyolits en convidats. Ridao Martín (altra vegada Joan, pesats!) ja ha vingut un parell de vegades i demà dilluns apareix, i sense massa publicitat als cartells, Puigcercós Boixassa (Joan, ves per on).

El PSC va celebrar ahir l'acte central al Parc de les Vies amb Ros Domingo i la seva llista. Ningú més. Novetat. Mai fins ara aquest acte central havia estat tant orfe de convidats. “No cal que vingui ningú”, em deia un destacat dirigent del PSC. El propi Ros explicava que la setmana vinent té un sopar d'empresaris amb Majó Cruzate (a que no endevinen el nom? Joan!!!) i un acte sobre salut amb Geli Fàbrega (Marina. Sort que no és diu Joana) i res més.

Per tant, enfocament local i personalitzat en el candidat i deixem-nos de partits. Seria l'argument principal, sobretot del PSC i d'ERC. Altres versions són que els seus principals dirigents estan en hores baixes pel que fa a la popularitat o a la possibilitat d'arrossegar votants indecisos. I és que el PSC quin líder convidaria? De fet, quin líder clar té? Al congrés de la tardor se sabrà.

Bé, resum de propostes del dia: El PSC vol reduir l'atur i doblar l'ocupació al Parc Científic, arribant als 3.000 empleats. A més, millors camins a l'Horta, més aparcament gratuït i busos més ràpids.

CiU vol crear itineraris esportius al Turó de la Seu Vella i a l'Horta, promoure l'activitat física a totes les edats i fomentar l'esport de base.

ERC vol un camí natural i un eix verd des de la Mitjana i fins a Rufea i Montoliu, i també crear una marca que es digui Producte de l'Horta.

ICV va parlar de polítiques d'austeritat a la Paeria, de cohesió social i va insistir en criticar les retallades tant del PSOE com ara les de CiU.

Demà més i amb noves enquestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.