Política

tiana

Els candidats aposten pel turisme local per enfortir l'activitat econòmica

Els caps de llista a l'alcaldia de Tiana veuen en aquest sector una possibilitat per sortir de la crisi

Ho plantegen en un debat electoral al Casal del poble

Els caps de llista a l'alcaldia de Tiana coincideixen a fer del turisme un dels motors de reactivació econòmica, tenint en compte l'atracció paisatgística i la tradició vinícola de la vila. Ho van plantejar durant el debat electoral organitzat dissabte al vespre a Ràdio Tiana i conduït pels periodistes tianencs Gemma Liñán i Isaac Salvatierra. Els caps de llista, que van defugir de fer grans propostes –atenent la situació econòmica– van centrar una bona part del debat a detallar receptes per sortir de la crisi. Moltes coincidents. La cap de llista del PSC, Ester Pujol, va apostar per explotar les oportunitats del poble i crear la “marca Tiana” per fomentar l'emprenedoria i el comerç local, punts en els quals va convergir amb el candidat de SI, Josep Maria Viaplana i el de CiU, Enric Nolis. Nolis –actual responsable de Promoció Econòmica– va proposar també mancomunar-se amb altres municipis dels voltants per tal d'aprofitar les potencialitats mútues. Una mesura que també va destacar el cap de llista del PP, Manuel Gonzalo. Emili Muñoz, actual alcalde i candidat de Gent va proposar crear un consorci de promoció econòmica i apostar per l'economia del coneixement.

El debat, que dividit en sis blocs va tractar també l'urbanisme, el model d'Ajuntament i la cultura, va pujar de to en el quart bloc, dedicat a l'educació. Muñoz, que va tornar a defensar la tasca desenvolupada els darrers quatre anys –“s'han augmentat places en tots els nivells”, va dir–, va topar amb la crítica de Gost, que li va retreure que no tingués en compte “una demanda oculta” en el període educatiu de 0 a 1 any. De fet, aquest mateix argument ha estat motiu de mocions, en diversos plens aquest mandat. Muñoz va respondre que “guardar places era il·legal”, però no va convèncer Gost, Pujol ni Viaplana, que van donar suport al candidat d'ERC.

LA XIFRA

3
hores es va allargar el debat dels candidats a l'alcaldia de Tiana i es van tractar sis temes.

Un debat molt seguit pel Twitter

Des d'una cadira de la sala Albéniz del Casal de Tiana o des de casa per la ràdio i també per les xarxes socials. El debat dels candidats de Tiana es va poder seguir per moltes vies. Una pantalla gran situada als peus de l'escenari de la sala, connectada amb l'ordinador de la taula dels moderadors, deixava anar els missatges via Twitter dels tianencs. Formulaven preguntes i comentaven a l'instant les intervencions dels candidats. Quan van finalitzar els sis blocs previstos i abans de passar a les preguntes del públic, Liñán va assegurar que s'havien rebut més de 300 piulets. A més, es va crear un compte Facebook, on també es van deixar molts comentaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.