Política

‘Alberto Jones a la recerca del vot xenòfob'

El dia que l'insult racista suposadament cridat pel jugador del Barça Sergio Busquets era trending topic a tot l'Estat, el debat sobre la xenofòbia va tornar a aparèixer en campanya. Polítics de tots els colors van esbroncar el Partit Popular i la Plataforma per Catalunya per les seves afirmacions fal·laces i xenòfobes: els migrants porten malalties, els migrants delinqueixen i els migrants s'emporten totes les ajudes. Uff! La tempesta de tuïts contra el racisme i la xenofòbia no va trobar resposta en un PP que, en aquest debat, tira la pedra i amaga l'argument. La resposta d'Alberto Fernández Díaz, candidat a Barcelona, va ser un videojoc en línia, Alberto Jones en Bachelona; tot i que hauria estat més útil per a la seva campanya un Alberto Jones a la recerca del vot xenòfob o un Alberto Jones i la mesquita maleïda. No seria tan estrany. Els populars, en les eleccions catalanes, van crear el videojoc Alicia Croft –emulant Lara Croft–, amb la missió d'eliminar persones immigrades llançant-los una mena de cagarades d'ocell. Enguany, s'han moderat, potser per allò del lema “Centrats en tu”, i han fet un videojoc en què el més radical que fa @alberto2011xbcn és anar amb moto pel carril bus-taxi –una proposta electoral seva–. El míting a Badalona de Fernández Díaz, Xavier García Albiol i Alícia Sánchez-Camacho va aconseguir els seus resultats –gràcies, en part, a la crítica de Zapatero– i va situar el discurs del PP a les portades mediàtiques de l'Estat. Fins i tot, en aquest humil article... García Albiol (malgrat tenir només 217 seguidors a Twitter) és el regidor català més conegut d'Europa, i la polèmica li agrada i li funciona. Tot i això, ningú va poder estar-se ahir de censurar i corregir les fal·làcies dites pel PP. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, deia a Twitter que “hi ha partits que per eleccions embogeixen amb la immigració i obliden que després queden els barris”, i l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, demanava “impedir que el PP converteixi la ciutat en la capital de la xenofòbia a Espanya”.

La revolta serà tuïtejada? Una remor circulava pel boca-orella ahir a Facebook i Twitter. L'autoanomenat i difús Moviment #15M, després de la manifestació de diumenge “contra polítics i banquers”, convocava anit acampades a Barcelona (#acampadabcn) i en altres ciutats de l'Estat. Inspirat en moviments cívics i transversals, cridaven a una #CatalanRevolution. Van ser trending topic a les xarxes socials d'internet... ara faltarà saber el seu èxit al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC cedeix temporalment un diputat a la CUP per poder formar grup propi al Parlament

barcelona
POLÍTICA

El vot de l’alcalde salva la moció d’homenatge a Montserrat Candini

Calella
Miquel Reverter
Alcalde de Castellfollit de la Roca (+Castellfollit-AM)

“El cingle és viu i l’Ajuntament no el pot controlar tot sol”

Castellfollit de la Roca
guerra a gaza

Trump vol que Netanyahu acabi “ràpid” la guerra perquè danya la imatge d’Israel

barcelona
àfrica

Algèria critica el suport de França al pla del Marroc per al Sàhara Occidental

barcelona
política

El Parlament aprova el vot telemàtic i amplia els supòsits per a la delegació

barcelona
tribunals

L’AN retira les mesures cautelars als encausats en ‘l’Operació Judes’

barcelona
unió europea

Ultimàtum de la CE al Regne Unit per les lleis de circulació de ciutadans

barcelona
estats units

Trump acusa el Partit Demòcrata d’haver donat “un cop d’estat” contra Biden

barcelona