Política

diari de campanya

Contraprogramació

Dia 11. Què passava ahir a Cappont? Perquè una gentada de por anava d'un cantó a l'altre del barri? Doncs resulta que a l'hotel Condes hi havia el míting del PP i el d'ERC al River Cafè. A la mateixa hora. I és clar, com que els lleidatans som gent molt interessada en els missatges dels nostres líders i que patim per escoltar-los contínuament, doncs del Condes al River i del River al Condes. Ja veus!

Són les coses de la contraprogramació. Els partits volen acaparar ingents quantitats de públic i ens citen a la mateixa hora. O gairebé, que és el que passarà avui entre el míting de CiU, amb Mas i Duran, i un sopar d'Àngel Ros amb empresaris i acompanyats de Joan Majó, ex ministre i ex president de TV3 i Catalunya Ràdio. Menys d'una hora entre uns i altres. Ja veig una gentada que farà tremolar sortint a l'esprint de la UdL per arribar a temps a la Finca Prats. En fi, són les coses de la contraprogramació.

Per cert, val a dir, que a la televisió pública catalana ja els val. Debat de Barcelona, de Badalona i entrevistes als caps de llista de la capital catalana per a tothom i en l'horari més car. Després alguns parlen d'equilibri territorial.

Bé, anem al gra. Els dos mítings centrals d'ahir van tenir un denominador comú: l'Àngel Ros. Mira que l'actual alcalde socialista va a tot arreu, però no hi va ser, ni al Condes ni al River. Coses de la contraprogramació. Això sí, li devien xiular les orelles de valent.

Els d'Esquerra el van criticar dient que el PSC ha de prioritzar primer Catalunya i deixar-se d'històries a Madrid. Van culpar Ros de votar contra una moció per la dació de les hipoteques perquè li ho havia manat el PSOE. Això ho va dir Joan Puigcercós, que va afegir que Ros i altres que han demanat grup propi del PSC a la capital del regne només ho diuen per quedar bé. La candidata Montse Bergés va urgir al respectable que es trenqués la majoria absoluta per evitar convertir la Paeria en un búnquer d'un sol color.

A l'acte del PP, més del mateix. La presidenta catalana del partit, Alícia Sánchez-Camacho va assegurar que Ros amaga les sigles del PSC en aquesta campanya perquè se n'avergonyeix i el va acusar de portar la Paeria la ruïna, malbaratar diners i d'augmentar l'atur a la ciutat seguint receptes de Zapatero. Aquests del PP segueixen fent campanya pel Rajoy i, per descomptat, pels enemics de la immigració. Sánchez-Camacho va anunciar que seguiran insistint en aquest tema, és a dir, el de foragitar estrangers incívics, com si els alcaldes ho poguessin fer. Per cert, el número dos, Salvador Puy, segueix sense obrir boca. Al míting, però, hi era.

La resta també va fer campanya. Així, Àngel Ros, del PSC, va anunciar més mesures de seguretat en el trànsit a l'entorn dels col·legis i un concurs d'idees per transformar la vella piscina coberta de Cappont en un centre esportiu i cívic.

Joan Ramon Zaballos, de CiU, va proposar una pla per potenciar les energies renovables i solucions per l'Horta, com més busos, internet o canvis normatius per afavorir que els fills dels pagesos de l'Horta s'hi puguin quedar a viure.

Finalment, Ramon Camats, d'ICV, va reiterar crítiques a les retallades de CiU, especialment en educació i va prometre més ludoteques.

Ànims que falta poc!.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El delicte d’injúries a la corona serà refet sense una derogació de la llei mordassa

madrid

Arrenca l’Eurocambra més dividida

Brussel·les
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona