Política

Mont-roig del camp

CDC expulsa l'exalcalde Aragonès i el president local, que lideren la FIC

Josep Maria Aragonès i nou militants més de CDC es presenten a les eleccions sota la sigla de la FIC per la “falta de respecte de la federació”

CDC donarà de baixa el president local de la formació a Mont-roig, Andreu Chaparro, i la resta de militants que s'han incorporat a la candidatura de la FIC, que encapçala l'històric exalcalde del municipi Josep Maria Aragonès. CiU feia ahir pública una nota en què desvinculava la federació de persones que es presenten per altres candidatures i en què es remetia als estatuts de CDC per “desvincular automàticament” i per tant “excloure” qualsevol militant que es presenta en una altra candidatura, com és el cas de Mont-roig.

La presidenta comarcal de CDC al Baix Camp, Lídia Bargas, responia d'aquesta manera uns comentaris que li havien arribat en relació amb la representació dels interessos de CiU per part dels actuals candidats de la FIC.

Josep Maria Aragonès, alcalde amb majoria absoluta durant vint anys, s'esplaiava en explicar l'origen de la candidatura, que fixava en la “falta de respecte” de la direcció nacional, del Camp i comarcal, “als vint anys de majories absolutes i a la voluntat del comitè local i de l'assemblea”. Els dos organismes locals van fer el procés d'elecció del candidat que rellevaria Aragonès per aspirar a l'alcaldia i la responsabilitat va recaure en el president local, Andreu Chaparro. Dies més tard, explica Aragonès, la direcció els va convocar a una reunió en què se'ls va informar que l'estatus de CiU al municipi era d'última categoria i això no els feia aptes per escollir el candidat; “ens van dir que ells ja en triarien un”, recorda l'exalcalde.

És a causa d'aquest procés que van optar per muntar una candidatura independent, amb la sigla de la FIC: “Les eleccions es decideixen a Mont-roig, no fora del poble i no es poden posar els interessos d'alguns per damunt dels del municipi”, deia Aragonès.

A la candidatura de la FIC s'han incorporat fins a nou militants de CDC, entre els quals figura el president local, Andreu Chaparro, i l'actual regidor del grup municipal de CiU, Lope Miguel.

LA XIFRA

9
candidats
de CiU s'han incorporat a la llista de la FIC, que lidera l'exalcalde de la federació Josep M. Aragonès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
amèrica del sud

L’arrest de dos bascos a Veneçuela eleva el nivell de la crisi diplomàtica

barcelona

Caça major contra l’amnistia

Barcelona
política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela deté dos bascos acusats de conspirar contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona