Política

Les falles també fan campanya a Silla

LA PLACETA DEL RACÓ

Les falles estan expectants a veure qui guanya les eleccions i com acaben els assumptes que tenen pendents amb l'ajuntament, per la confusa deriva de Baixauli, especialment el multifuncional, i els famosos casals. Les falles, que són apolítiques, a nivell personal, cada faller i cada fallera té la seua predilecció, de manera que es pot assegurar que, en línies generals, tots els partits tenen militants o simpatitzants en totes les falles.

Un faller, inspirat per la musa poètica que inspira els famosos llibrets de falla, ha confegit uns versos, que titula La falla electoral que s'estan difonent per facebook i altres xarxes. Són versos divertits i desenfadats, destinats a les deu candidatures que es presenten a les eleccions; no recomanen el vot per a ningú, sinó que amenacen a tots amb cremar-los a la falla, sinó actuen correctament.

Vicente és molt Vicente (PSOE): Com a jefe sociata de Silla/ a Baixauli i el seu complot/ els has llegit la cartilla/ i els has llançat en un clot. Si la lliçó l'has entesa/ ja saps el que has de fer/ o quan la falla estiga encesa/ et cremarem el primer.

L'àngelet de Serafí (PP): Entre els àngels, els serafins/ són els que tenen sis ales/ però no fan martingales/ i són molt anti-taurins. No sigues un monyicot/ no sigues home de palla/ perquè et farem un ninot/ i et cremarem en la falla.

Melero, t'has d'aprimar (Compromís-Bloc): Un doctor en economia/ és el que necessitem/ al front de l'alcaldia/ i a veure si ens salvem. Però, per a salvar-te/ en la nit de la cremà/ has de dedicar-te/ a fer el que ningú fa. Donar faena cada dia/ als aturats, a la jovenalla/ i a sanejar l'economia./Sinó, pararàs en la falla.

Verde que te quiero verde (Els Verds): Antonio és un poema/ que ni ell sap com rimarà;/ quan parla és un dilema/ i no saps si acabarà. Com defèn l'ecologia/ i és u que mai no calla/ veurem el que diu cada dia/ sinó, el cremarem a la falla.

Lliures ja dels del taüt (EU): Lliures ja dels del taüt/ Valentín i Teresa van/ malgrat que ho tenen pelut/ convençuts que tornaran/ al plenari i la batalla/ i a salvar-se de la falla.

Els de la unió no van units (UnitsxValència): Enguany van molt desunits/ els de la unió valenciana/ que no són unió, sinó units/ front a coalició valenciana./ Ens sap mal, però a la falla/ acabareu tots reunits.

El de l'Espanya 2000: Estan contra els estrangers/ però ni a ell ni als camarades/ els veureu pels tarongers/ treballant, patint putades./ I com ja sabem com balla/ el cremarem a la falla.

El trànsfuga de Machancoses (GIS): Vol arreglar-se la vida/ però sense treballar/ i no té una altra eixida/ que vore que pot pescar./ Com a la borumballa/ el cremarem a la falla.

No sabem qui són (Regeneracion): Com no sabem qui són/ els de Regeneración/ al marge de la baralla/ els deixem, i de la falla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.