Política

tarragona

Ballesteros només s'encomana als tarragonins

El candidat del PSC tanca la campanya destacant que, a diferència de CiU i el PP, a ell no li ha calgut ajut exterior

L'alcalde aprofita per fer balanç del seu mandat

Ballesteros va abaixar el teló de la campanya més com a alcalde que com a candidat del PSC. Això, però, no va evitar que aprofités per carregar contra la manera d'actuar dels seus dos principals adversaris: CiU i el PP. Ho va fer al principi, subjectant amb fermesa un faristol just darrere de l'estàtua d'homenatge als herois de la Guerra del Francès, en un escenari ideal per recollir el caliu popular amb prop de 600 persones. En un clar intent per subratllar que el pes de la campanya socialista tan sols s'ha portat des de Tarragona, molt hàbilment, l'alcalde va interpel·lar la seva audiència, tot desacreditant els ajuts que sí han rebut, tant convergents com populars. “Veieu algun president de les retallades aquí dalt?” –en referència a Artur Mas– o, en referència a Gallardón, “veieu algun alcalde d'alguna ciutat que és de les més endeutades de l'estat?”. “Aquests són els amics dels altres, però per fer la Tarragona que volem només som necessaris vosaltres i jo”, va proclamar.

El repàs

Un cop feta la crítica cap als seus homòlegs, Ballesteros no va dubtar a fer un repàs dels darrers quatre anys de gestió municipal. “Abans, les coses es feien des dels despatxos, sense parlar amb la gent i, per això, vaig prometre que estaria el 80% del meu temps al carrer, i ho he complert”, va remarcar. Amb entusiasme, el líder del PSC no es va estar d'anomenar actuacions puntuals en cadascun dels barris i districtes de la ciutat i d'èxits intangibles, però igualment aplaudits. No era l'hora de fer propostes perquè ja les havia anat desgranant durant els dies anteriors, malgrat que sí va prometre que no abaixarà el pressupost i que seguirà complaent la gent gran. En el darrer moment, va convocar la gent d'esquerres i de progrés. Fins i tot, va gosar adreçar-se als simpatitzants de CiU i del PP “que no volen aventures” perquè li facin confiança.

LA FRASE

Necessitem quatre anys més per acabar de transformar la ciutat, i perquè tingui molta més projecció
Josep Fèlix Ballesteros
alcalde i candidat del psc

“Duran i Lleida podria ser el meu teloner”

Les insinuacions de Duran i Lleida, el dia anterior, deixant la porta oberta a una aliança entre CiU i el PP va servir perquè el candidat socialista es mostrés afalagat: “Estic molt content perquè Duran m'ha fet una feina impagable. Podria ser el meu teloner”. Així de contundent es va mostrar Ballesteros, recordant que “implícitament va dir que era bo pactar amb el PP”. Satisfet per l'efecte positiu pel seu partit que, al seu entendre, tindran les declaracions del secretari general de CiU, l'alcalde tarragoní també es va referir a la passivitat de la cap de llista convergent a la ciutat, Victòria Forns: “La candidata de Tarragona no va dir res i això vol dir que els pactes es faran a Barcelona”. Per la seva banda, el cap de llista d'ERC, Sergi de los Rios, –sempre ha alertat del perill que suposaria que Tarragona tingués un alcalde del PP– també en va fer una lectura optimista: “Duran i Lleida va llançar un clar missatge que aniran amb el PP”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.