Política

Trias vota convidant als indignats a participar a les eleccions

L'alcaldable de CiU diu als manifestants de plaça Catalunya que vagin a votar “perquè això és la democràcia”

Creu que les protestes de la darrera setmana poden haver influït positivament en la mobilització d'electors

El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha votat a dos quarts d'onze del matí al Col·legi Augusta, a Sant Gervasi.

Apel·lant a la ja tradicional “festa de la democràcia” que suposen unes eleccions, Xavier Trias ha exercit el seu dret a vot ben aviat. Després de participar, i en declaracions als mitjans de comunicació, l'alcaldable de CiU ha volgut recordar que en una jornada com aquesta “la gent pot anar a votar lliurement” i que el que pretenen tots els partits és que hi hagi una bona participació. Trias, però, s'ha volgut referir especialment als “indignats” que estan manifestant-se aquests dies a la plaça Catalunya i a altres punts de Catalunya i de l'Estat. “Els que estiguin enfadats, si volen votar en blanc, que votin en blanc, però això dona llibertat a tothom i al final les urnes son les que marquen el veredicte de qui governarà la ciutat en els propers anys”, ha dit.

En aquest sentit, Trias creu que les protestes de la darrera setmana poden haver influït positivament en la mobilització d'electors, perquè “això permet que la gent s'expressi, i és bo”, ha dit, tot “demanant” als manifestants de plaça Catalunya que “s'expressin, perquè dona la mesura de la democràcia”. I és que per Trias “el que no podem és posar en entredit la democràcia”, i per això considera clau que els ciutadans votin. “Es pot perfeccionar, buscar mecanismes d'elecció diferents, però hi ha moltes maneres d'expressar el descontent de la gent i una n'és el vot”, ha explicat a les portes del seu col·legi electoral. Així, Trias ha insistit en demanar que “facin ús del seu dret a vot”, perquè “amb totes els manifestacions que es vulguin, que s'han de tenir en compte, jo crec que la democràcia és votar”.

Per últim, Xavier Trias ha desitjat “sort a tothom” i s'ha mostrat segur que la jornada electoral transcorrerà “amb gran tranquil·litat i amb mostres de civisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.