Política

Els acampats a Madrid es volen quedar una setmana més

Els “indignats” de la Puerta del Sol es preparen davant l'eventualitat d'un desallotjament a primera hora del matí de dilluns

Rebutgen l'oferiment d'Inditex de proveir-se d'electricitat des de botigues del grup properes

Els “indignats” de la Puerta del Sol de Madrid han decidit en una assemblea general perllongar l'acampada fins a diumenge vinent “com a mínim”, un cop conclogui la nit electoral, encara que encara queda per decidir com mantindran el campament establert a la plaça madrilenya.

La pròxima assemblea general que tindrà lloc aquesta tarda servirà per a decidir “com queda” el campament en els pròxims dies, tal com ha explicat un dels portaveus del moviment. Així mateix, els manifestants decidiran el temps que romandran a la Puerta del Sol durant la celebració d'altres assemblees que tindran lloc en diferents barris madrilenys al llarg de la pròxima setmana.

Al llarg de l'assemblea general, diversos representants de les comissions i subcomissions del campament s'han mostrat en les seves intervencions de manera favorable a romandre a la cèntrica via. Aquesta reunió ha començat al migdia i durant les dues hores i quart de durada els participants han estat abastits amb aigua, gels, crema solar i fins i tot maduixes, a causa del sol de justícia que presidia l'assemblea.

Abans de la votació definitiva, els acampats han contemplat tres possibilitats per a continuar amb la protesta. Així, els “indignats” han estudiat quedar-se “com a mínim” una setmana més –proposta que finalment ha estat triada–, esperar que el moviment fos capaç d'“estructurar un sistema de treball independent” i fins i tot van contemplar l'opció de romandre fins a aconseguir totes les reivindicacions.

A part de la durada de l'acampada, els manifestants també han pres altres decisions relatives al funcionament del campanent. En aquest sentit, han rebutjat en l'assemblea l'oferiment de Inditex de connectar-se a les botigues del grup més properes per a abastir-se d'electricitat.

Per contra, sí han acceptat l'oferiment d'un particular per a obtenir energia de plaques solars. Una altra proposta relativa al proveïment d'electricitat era la d'‘enganxar-se' als fanals propers a la plaça, una possibilitat que finalment ha estat també rebutjada.

Nou pla de desallotjament

Altre dels punts importants de l'assemblea ha estat la possibilitat de reorganitzar un nou pla de desallotjament, davant el “temor” que pugui produir-se una actuació policial després de les eleccions. De fet, un dels portaveus ha avisat que especules amb la possibilitat que es produeixi un desallotjament entre les 5.00 i les 9.00 del matí de dilluns.

Els organitzadors han assenyalat que la reorganització del pla establert obeeix a l'augment de manifestants en els últims dies. Al principi, la idea dels “indignats” era la d'asseure's i agafar-se de la mà davant la Policia, si bé ara entenen que “no funcionaria amb tanta gent”.

Al llarg de l'assemblea, va haver dos intèrprets de signes per a transmetre els missatges dels portaveus i, durant la seva celebració, va passar un camió de Bombers de la Comunitat de Madrid que va ser rebut amb un sonor aplaudiment. A més, abans de la celebració d'aquesta trobada, es va llegir un escrit de les persones que van ser detingudes el passat 15 de maig denunciant “abús policial i repressió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.