Política

CiU revalida la seua sisena majoria absoluta a Amposta

Manel Ferré trenca els pronòstics i assoleix folgadament els 11 regidors, mentre ERC es manté però creix en regidors, el PSC retrocedeix i el xenòfob Plataforma per Catalunya entra al consistori

Contra tots els pronòstics i enquestes, el convergent Manel Ferré va aconseguir ahir revalidar, amb 11 regidors, la sisena majoria absoluta de CiU a la capital del Montsià, on la coalició nacionalista governa des de fa 24 anys, vint dels quals amb majoria absoluta. Ni les queixes dels constructors locals per l'adjudicació de determinades obres públiques, ni la polèmica pel finançament de les bandes de música, ni el malestar dels comerciants del centre de la ciutat per les obres d'urbanització han aconseguit fer trontollar el domini dels convergents a Amposta. Ferré, que és la segona vegada que es presenta com a alcaldable, manifestava ahir la seua satisfacció pels resultats. “La gent ha sabut reconèixer la feina feta”, assenyalava, tot precisant que ja va tenir molt bones sensacions durant el míting de final de campanya, dijous passat a la Lira, en què van assistir més de 800 persones.

ERC, tot i estrenar candidat, Adam Tomàs, ha aconseguit mantenir, i fins i tot millorar, els resultats de les anteriors municipals, amb Marta Cid com a candidata. A més, amb l'increment de 17 a 21 regidors, els republicans n'han sortit també beneficiats, ja que passen de 4 a 6 regidors. “Som l'única força amb representació al consistori que creixem en vots”, manifestava Tomàs, que també va aprofitar per lamentar l'entrada del partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PXC) al consistori.

Per la seua banda, el PSC, que ha tingut un altre retrocés i ha baixat en 500 vots, perdent un regidor, ara en tindrà només tres. “Crec que hem pagat la desafecció del PSC arreu del país, mentre que ERC ha capitalitzat el vot descontent”, analitzava el seu candidat, Antoni Espanya, que també lamentava la irrupció al consistori de PXC.

Continuem sent l'única força en representació a l'Ajuntament que creix
Adam Tomàs
ERC
Sento molta alegria i satisfacció perquè els ampostins han sabut reconèixer la feina feta
Manel Ferré
CiU
ERC ha capitalitzat el vot descontent i nosaltres hem pagat la desafecció al PSC arreu del país
Antoni Espanya
pSC

Cara i creu a Alcanar i la Ràpita

La davallada del PSC a la comarca del Montsià contrasta amb la pujada general d'ERC. Això es veu molt clar a la Ràpita i Alcanar. Així, el PSC ha deixat de ser la primera força política a la Ràpita, on el convergent Joan Martín ha aconseguit un avantatge de dos regidors a Josep Pitarch, que es presentava en substitució d'Alonso. Per contra, ERC ha passat en aquest mateix municipi de 2 a 4 regidors. I ICV, amb dos regidors, ha desaparegut del mapa. A Alcanar, l'alcalde, Alfons Montserrat (ERC), ha tornat a guanyar i ha tingut més de 250 vots més. Els republicans tenen 7 regidors i hauran de pactar si volen un govern estable. CiU ha baixat, tot i que es manté com a segona força, i el PP s'ha col·locat per primer cop per davant del PSC. ICV també s'ha enfonsat a Alcanar i no ha obtingut cap escó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.