Política

CiU guanya per la mínima, però ERC decidirà el proper govern local

Els republicans aconsegueixen doblar la seva representació

La sorpresa de la jornada electoral és la desaparició de l'AMI que liderava Xavier Xortó

Convergència i Unió es va convertir ahir en la llista més votada a la capital del cava, però no en la força que decidirà el futur de la governabilitat del municipi. ERC, la tercera força al municipi, va aconseguir un resultat històric i va doblar la seva representació, situant quatre regidors al futur consistori que es constituirà l'11 de juny, però no va ser l'únic partit que va doblar representació. El PP va doblar en vots i en van faltar molt pocs perquè arribés als tres regidors. El PSC tot i quedar-se com la segona força política va aconseguir escurçar distàncies amb CiU i es va quedar a 155 vots dels convergents. La cara trista de la jornada era a la seu d'AMI que va quedar fora del futur Ajuntament.

La jornada electoral va ser tranquil·la i sense incidents a part de l'ensurt causat pel vent que va fer que les taules electorals situades a l'escola Jacint Verdaguer es tanquessin al migdia. El vent va tancar la porta d'accés al centre educatiu i ningú del centre no tenia la clau. Després de vint minuts esperant que vingués el responsable de Serveis Comunitaris que tenia la clau i al veure que el retard començava a cansar els votants, la policia va decidir obrir-la per la força. La candidata més matinera a votar va ser la cap de CiU, Maria Rossell, a les deu del matí, i el més tardà, el cap d'ERC, Josep Maria Ribas, a les set de la tarda. El més tardà serà el que decidirà el futur de Sant Sadurní d'Anoia.

No és un mal resultat, era un moment complicat. Han guanyat les esquerres
Susanna Mérida
pSC
Estem contents, perquè hem tornat a guanyar. Ara toca intentar fer el millor pacte possible
Maria Rosell
CiU
Sempre ens hem mantingut ferms en les nostres conviccions i la gent ho ha valorat
Josep Maria Ribas
ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.