Política

Trias garanteix “exigència i lleialtat” al govern de Mas

El ja futur alcalde de Barcelona reitera la seva oferta de col·laboració a la resta de partits i diu que serà sensible als col·lectius abstencionistes

CiU apurarà les opcions de manar en solitari

Tan bon punt es van començar a conèixer els resultats dels primers sondejos, l'eufòria es va anar apoderant de l'atmosfera del quarter electoral de CiU enclavat a l'hotel Majestic. Un estat d'ànim que es va anar modulant en funció de l'evolució del recompte definitiu, i que va desembocar en un esclat d'alegria quan, poc abans de les 23:00 hores, el candidat Xavier Trias feia aparició en escena acompanyat dels crits d'“alcalde, alcalde”. El gran objectiu estava assolit. Després de 32 anys, la federació nacionalista consumava el seu assalt al cap i casal del país.

Amb un posat que denotava l'emoció del moment, Trias va llençar els primers missatges de com pensa orientar el mandat i, sobre els quals ja ha donat pistes nítides al llarg de tota la campanya electoral. D'entrada va garantir que serà “l'alcalde de tots”, un pronunciament que va acompanyat d'una oferta de “mà estesa” adreçada “als que m'han votat, als que no ho han fet i als que no han anat a votar. Barcelona també són ells, i per això també els servirem”. Malgrat que Trias no s'hi va referir explícitament, la seva voluntat inicial és intentar governar en solitari buscant suports puntuals amb la resta de formacions. Lluitar contra la crisi, serà una de les seves primeres prioritats. Per no dir la primera.

Per començar a marcar perfil, i aprofitant que tenia el president Mas al costat, el futur batlle barceloní va garantir que serà “exigent amb la Generalitat” a l'hora de garantir el compliment de les inversions pactades o la continuïtat dels consorcis entre ambdues altres administracions. Ara bé, Trias també va assegurar que serà “extremadament lleial” amb el govern català, en contraposició amb el dur enfrontament institucional que hi ha mantingut l'alcalde Hereu en aquestes últimes setmanes. I finalment, i en clau de país, el fins ara cap de llista de CiU, també va assegurar que, a partir d'ara, Barcelona reforçarà el seu rol de capital: “El primer que vull dir a tots els alcaldes catalans, és que venim amb voluntat de servir el país”.

Vull donar les gràcies a l'alcalde Hereu per felicitar-me. Ha estat un adversari dur i no ha estat un rival fàcil
També vull tenir la mà estesa pels que no han anat a votar. Barcelona també són ells i, per tant, també els serviré
Serem exigents amb la Generalitat, però alhora també extraordinàriament lleials. Artur, estarem sempre amb tu!!!
Seré l'alcalde de tots i vull que tothom se senti partícip d'aquest canvi que avui comencem
Xavier Trias
candidat de ciu a Barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.