Política

Canga manté la majoria absoluta tot i que perd 4 edils

PP, ICV-EUiA i CiU augmenten vots i obtenen cadascun un regidor més respecte a fa 4 anys

La formació xenòfoba Plataforma per Catalunya aconsegueix entrar al plenari amb un regidor

Jesús María Canga, l'alcalde i candidat del PSC, ha tornat a guanyar els eleccions municipals a Sant Adrià de Besòs. I ho ha tornat a fer per majoria absoluta. Si bé, en aquesta ocasió ho ha fet perdent regidors. Regidors que ha guanyat el PP, que es manté com a segona força; Iniciativa, que no pateix el desgast del govern, i CiU. La novetat és l'entrada amb un regidor de Plataforma per Catalunya.

El PSC ha perdut quatre regidors. Passa dels 15 que tenia a 11. És a dir, la xifra que fixa la majoria absoluta. Aquesta davallada de regidors es deu a la pèrdua d'uns 1.400 vots. Tot i la revalidació de la majoria absoluta, els socialistes adrianencs anit no estaven contents. “El tracte amb la gent han estat positius, estàvem esperançats de treure una majoria absoluta més còmoda”, va dir anit Canga. Va atribuir el càstig electoral al PSOE, a “una manera de fer política socialista que no ens agrada i que ens està portant a resultats negatius”, va dir.

El PP es manté com a segona força. Passa de 3 a 4 regidors i augmenta uns 200 vots. El seu cap de llista, Jesús García-Bragado, ahir no va voler fer declaracions. Iniciativa també puja un regidor i n'obté tres, superant els 1.400 vots, 500 més que fa quatre anys. El seu alcaldable, Gregorio Belmonte, es va mostrar molt content pels resultats. “És un reconeixement a la feina ben feta”, va dir Belmonte.

Convergència i Unió també va augmentar un regidor i en va aconseguir dos. L'augment de vots va ser de 300, superant els 1.000. La seva cap de llista, Mireia Hernández, però, no estava contenta. “Malgrat que doblem els regidors, no estic especialment contenta; hi havíem treballat molt; el marge de maniobra és molt petit”, es va lamentar.

Finalment, Plataforma per Catalunya va aconseguir entrar al ple amb un representant.

Hem rebut un càstig per una manera de fer política socialista a l'Estat que no ens agrada
Jesús María Canga
candidat del PSC
No pensava que el PP pugés tant. L'increment es deu a la marca, no al treball fet pel candidat nou
Jesús María Canga
cap de llista del PSC
El nostre plantejament era arribar als 1.500 vots i aconseguir el tercer regidor
Gregorio Belmonte
cap de llista d'icv-euia
Estem preocupats per la pujada del PP i l'entrada de Plataforma per Catalunya al plenari
Gregorio Belmonte
cap de llista icv-euia
Malgrat que doblem regidors no estic especialment contenta. Hi havíem treballat molt
Mireia Hernández
cap de llista de cIu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.