Política

Bildu, primera força a Euskadi en nombre de regidors

La coalició abertzale també és la segona força en nombre de vots, després del PNB

Bildu es situa com a tercera força en nombre de vots a Navarra

Bildu s'ha convertit aquest diumenge, amb el 100% del vot escrutat, en la primera força del País Basc en nombre de regidors i la segona en nombre de vots, per darrera del PNB.

La coalició abertzale ha obtingut 953 regidors a les eleccions municipals basques, seguit dels nacionalistes amb 872. Per la seva banda, el partit d'Iñigo Urkullu ha estat el guanyador en nombre de vots, 352.968 (30,05%), mentre que els abertzales s'han convertit en la segona força en nombre de sufragis amb 276.134 (25,45%).

A més, la coalició formada per EA, Alternatiba i independents ha estat la guanyadora dels comicis a la ciutat de Vitòria amb 8 regidors, mentre que PSE-EE, partit de l'actual alcalde, Odon Elorza, es queda com a segona força amb 7 regidors.

Pel que fa a Navarra, amb el 99,75 per cent dels vots escrutats, la formació abertzale ha irromput com a tercera força política a les eleccions municipals amb 36.964 vots (11,64 %) i un total de 184 regidors.

El candidat de Bildu a diputat general de Guipúscoa, Martín Garitano, ha afirmat que la coalició utilitzarà els més de 300.000 vots aconseguits al País Basc i a Navarra per impulsar el “procés” ja “en marxa” per assolir la pau i la normalització política.

Garitano ha anuncia que Bildu treballarà amb “humilitat” des de les institucions per aconseguir “una democràcia real” a Euskal Herria i la creació d'un Estat basc independent “al cor d'Europa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.