Política

Palafrugell, amb el PSC , però pugen CiU, el PP i PXC

Convergents i populars augmenten el nombre de regidors, mentre que Entesa segueix diluint-se

Entra per primer cop PxC, però no MSR, que treu només un 0,77% dels vots

El PSC s'ha mantingut com la llista més votada a Palafrugell, com ja fa quatre anys, tot i perdre un regidor. Però, a banda d'aquesta premissa, la situació política local de Palafrugell ha viscut un canvi important, amb un increment considerable dels partits de l'altre costat de l'hemisferi polític. En aquest apartat cal destacar la recuperació d'espai per part de CiU, que ha passat de 2 a 5 regidors. Aquesta situació permet actualment, com ja apuntaven els rumors que corrien pel poble, el pacte sociovergent al municipi.

Tot i això, caldrà veure si encara hi ha alguna possibilitat de poder refer l'actual pacte de govern, format per ERC, Entesa i CiU. Encara que en aquesta ocasió caldrà veure el que planteja Esquerra, que, després de dos anys amb l'alcaldia, només ha aconseguit mantenir el mateix nombre de regidors i continuar com a tercera força local. Però més forta ha estat la caiguda d'Entesa. Si fa quatre anys va perdre 11 punts i 1 regidor tot i tenir Lluís Medir, l'ideòleg fundador del partit al capdavant, ara, amb la seva absència, el partit ha perdut 12 punts més. Però, a més, ha passat de 6 a 3 regidors.

Una situació de derrota que contrasta amb els partits de la dreta del municipi. El que semblava una lluita entre els partits d'extrema dreta –Moviment Social Republicà (MSR) i Plataforma per Catalunya (PXC)– i el PP, s'ha convertit en un creixement per a dos dels tres partits. El PP, que no ha tingut vergonya de parlar de la immigració, ha vist el seu millor resultat obtingut mai al municipi, amb dos regidors. I Plataforma per Catalunya, amb un mínim esforç, ha vist compensat el seu programa en defensa de la gent de casa respecte als nouvinguts. Al final, premi, un regidor.

Queda clar que s'obre un debat per decidir quin serà el nou govern local. Però també queda oberta una porta, que és el plantejament de la situació de la immigració al municipi, que se situa al voltant del 25%.

L'Entesa ha perdut. Estem absolutament contents de la feina feta els 8 anys i de la campanya
Núria Rivas
Entesa
No som els guanyadors, però sí els triomfadors, pel salt, passant de quarta a segona força
Albert Gómez
CiU
No és un bon resultat tot i haver aguantat el nombre de regidors. La voluntat era créixer
Sergi Sabrià
ERC
Ha estat una mica sorprenent. Però més gran ha estat el de Plataforma. És un toc d'atenció
Laura Galiana
pP
Primer cop que ens presenten i un regidor, és un èxit. Reconec que era una aposta arriscada
Eduard Guerra
pXC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.