Política

El PSC apostarà per formar “majories estables de progrés”

Els socialistes també pactaran per evitar que Plataforma per Catalunya condicioni alcaldies

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, reconeix la derrota de la formació però destaca que són la segona força a Catalunya

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha explicat aquest dilluns que el PSC apostarà per la formació de “majories estables de progrés” en les poblacions on hi hagi una majoria d'esquerres, respectant la llista més votada. També buscarà pactes per “evitar que Plataforma per Catalunya condicioni els Ajuntaments”.

En la compareixença posterior a l'executiva, el portaveu socialista ha admès que el seu partit ha perdut aquestes eleccions i ciutats importants com Barcelona, però ha assenyalat que continuen sent la segona força política de Catalunya. Iceta ha atribuït la derrota del PSC a la crisi i a “un malestar social que ha castigat especialment als governs.” Tot i així, Iceta ha destacat que els resultats electorals reflecteixen que “hi ha lideratges municipals molt forts”.

El dirigent socialista ha recordat que el partit “perd vots des de l'any 1999” i el d'ara és un “període electoral molt difícil”. Per això, ha valorat que la distància en nombre de vots amb CiU sigui només de 200.000 vots i que hi hagi una millora de 50.000 sufragis en relació a les eleccions del novembre.

En aquest sentit, ha assegurat que treballaran “per tornar a merèixer la confiança majoritària dels ciutadans de Catalunya” i ha agraït el suport dels votants, alcaldes i regidors. “En el PSC hi ha material humà suficient per engegar una nova etapa i recuperar la confiança dels ciutadans”, ha afirmat Iceta.

El diputat socialista ha advertit que ara hi el “risc” que el govern d'Artur Mas consideri que el resultat electoral “avala les retallades a Catalunya”.

En clau interna, el viceprimer secretari del PSC ha indicat que l'executiva no ha debatut avui sobre candidatures a la primera secretaria general del partit. Els socialistes han decidit no avançar el congrés i mantenir el calendari previst, de manera que el conclave que ha de servir per fer una “renovació profunda” del partit es farà a finals d'octubre. Iceta també ha dit que els resultats “no confirmen ni descarten res” sobre futurs lideratges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.