Política

CARLES PELLICER

CANDIDAT DE CIU A L'ALCALDIA DE L'AJUNTAMENT DE REUS

“La línia del canvi passa sense els socialistes”

Carles Pellicer, que serà amb tota seguretat el nou alcalde, no es vol precipitar però veu que el camí és pactar amb el PP i es nega a negociar amb el PSC mentre hi hagi Lluís Miquel Pérez

Estén la mà a tots els partits per consensuar les polítiques necessàries per fer sortir Reus de la crisi

El líder de CiU a Reus ha aconseguit l'alcaldia després de picar pedra durant vuit anys a l'oposició. Diuen que a la tercera va la vençuda, però Pellicer és conscient que per assegurar-se l'alcaldia cal arribar a un pacte amb alguna altra formació, que amb tota seguretat serà el PP. No vol sentir a parlar de formar govern amb el PSC si hi ha Pérez al capdavant.
Volem garantir
un govern fort
en la gestió. Estenc
la mà a tots els grups per sortir de la crisi

Satisfet, suposo.

Sí, ho estem tot l'equip de CiU a Reus i tota la gent que ens ha acompanyat. Vull donar les gràcies a tota la gent que va anar a votar.

Li ha costat vuit anys arribar a l'alcaldia. Ha estat una victòria merescuda i, sobretot, molt desitjada.

Són molts anys. El PSC ha tingut el govern de la ciutat sempre i hem de recordar que, a més, el tripartit va néixer a Reus. Diumenge va ser un dia històric per a la ciutat.

Ha treballat molt des de l'oposició.

Té la seva gràcia i els polítics hi hem de passar perquè se n'aprèn molt. T'has de buscar molt la vida perquè no t'arriba gaire informació. A banda, hem après molt a escoltar la gent, les seves necessitats. Hem anat molt als barris i hem intentat resoldre problemàtiques, i, això, ho vull continuar fent. S'ha d'escoltar la ciutadania.

Va poder dormir?

Vaig acabar extenuat perquè a la seu de CiU es van viure moments de molta eufòria, però estic molt content.

A Reus, doncs, un canvi d'escenari polític total. Com ho valora tot plegat?

Amb tranquil·litat. L'alternança, en democràcia, és necessària. Jo ja vaig dir que com a molt seria alcalde durant vuit anys. El que ha passat a Reus és lògic tot i que no hi estàvem acostumats perquè no havia passat mai.

S'ha posat en contacte amb Alícia Alegret?

Hi he parlat però encara no ens hem reunit.

Està clar que CiU no podrà governar en solitari. Ja fa temps que s'entreveu un pacte amb el Partit Popular.

Nosaltres tenim els camins que tenim i explorarem una via en aquest sentit, però insisteixo que estenc la mà a tothom perquè per fer sortir Reus de la crisi ens haurem d'entendre tots. Ara ens hem de centrar en la gestió amb austeritat i eficàcia.

I si la líder popular li demana compartir l'alcaldia? Ho dic perquè han aconseguit molts bons resultats.

No puc dir què passarà. Vull esperar a veure com transcorre la setmana. De totes maneres, l'Alícia ha fet una campanya excel·lent i es mereix els sis regidors. Però CiU som la força més votada i hem aconseguit deu regidors. Són els millors resultats que hem aconseguit.

I ha considerat fer un pacte amb el PSC?

Ja he dit altres vegades que no pactaré amb Pérez.

Lluís Miquel Pérez ha insinuat la seva sortida del partit.

La línia del canvi passa sense comptar amb el PSC. El que volem des de CiU és garantir un govern fort en la gestió.

Què creu que ha passat en el grup local del PSC, el gran derrotat de les eleccions?

Han tingut un plantejament no del tot encertat tant en la campanya com en la candidatura. Nosaltres hem fet una campanya més tranquil·la i ells, a banda, han deixat marxar una persona que havia treballat molt en el partit, l'Eduard Ortiz. No obstant això, també s'ha fet molta inversió, però els socialistes no s'han preocupat pels problemes reals de la gent. Hi ha hagut una disfunció i si ets polític has d'estar al costat de la ciutadania.

I què me'n diu, de la sorprenent sortida d'ERC i ICV-EUiA de l'Ajuntament?

Lamento de veritat que no hagin sortit perquè sempre han tingut representació a Reus. No deixa de sorprendre'm perquè han fet una campanya neta i han aportat idees noves. Ja els he dit que tinc la mà estesa per si volen col·laborar ni que sigui des de fora.

ARA Reus, encapçalat pel dissident de CiU, Jordi Cervera, ha aconseguit un regidor.

Els felicito per l'èxit i els desitjo sort.

I com valora l'entrada de la CUP i el manteniment de la CORI?

Haurem d'anar parlant amb ells. Segur que hi haurà coses que ens criticaran però farem tot el possible per arribar a acords. M'hi deixaré la pell, però també entendré que facin oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.