Política

Montgat

Garcia s'obre “a tothom” i Ràmia valora “la suma d'esquerres”

L'alcaldable de CiU no té “por” d'un quadripartit i el líder del PSC recorda que l'alcaldia l'escullen els “regidors”

El relleu del PSC per CiU com a força més votada, el fet que el PP hagi obtingut un regidor més i l'entrada al consistori del Partit Republicà d'Esquerra (PRE) han impossibilitat que l'actual tripartit d'esquerres de Montgat (el PSC, ERC, ICV-EUiA) pugui repetir-se amb majoria absoluta. Aquesta circumstància atorga a l'alcaldable de CiU, Francesc Garcia, més marge de maniobra per accedir a l'alcaldia i governar, preferiblement amb altres companys de viatge. En aquest sentit, la federació tenia previst reunir-se ahir a la nit per començar a estudiar els pactes que es poden donar. “Estem oberts a tothom, sempre que estiguin disposats a venir amb nosaltres i tirar endavant el canvi que els ciutadans han reclamat amb el seu vot”, va dir ahir Garcia abans que l'alcaldable i actual alcalde, Jordi Ràmia (PSC), el contradigués assegurant que “Montgat ha dit que les esquerres sumen més que les dretes”, i que li recordés que la victòria convergent “no ha estat tan folgada per deslegitimar determinats pactes”. “L'alcaldia l'escullen els regidors”, va insistir Ràmia.

L'aritmètica, combinada amb una certa lògica, porta a diferents escenaris, com ara a un quadripartit d'esquerres amb majoria –format per l'actual tripartit i el regidor del Partit Republicà, Gabriel Salguero–. Però la possibilitat d'aquest pacte –del qual Garcia no té “por”–, podria tenir les hores comptades si atenem al que Salguero va dir ahir: “Ho hem d'estudiar tot plegat, però tenim vocació d'oposició. Som d'esquerres, però hem recollit el vot descontent vers el socialisme”. De fet, la seva formació té bona part de culpa de la pèrdua de suports del PSC, ja que en barris com ara Can Ciurana i Can Maurici va esdevenir la tercera força.

LA XIFRA

236
vots
va obtenir el PRE, bona part dels quals en detriment del PSC, que va deixar de ser primera força per 157 sufragis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.