Política

consells comarcals

CiU pren un pes proporcional al de la pèrdua dels socialistes

La federació guanya 13 consellers, el mateix nombre que perd el PSC

La CUP aconsegueix representació a l'Alt Camp

ERC baixa de cinc consellers i manté la segona força a tres comarques

CiU recupera la majoria absoluta a la Ribera d'Ebre i la manté a l'Alt Camp. La federació també pot accedir a la presidència dels consells del Baix Camp, el Baix Ebre, el Montsià i el Tarragonès, on les forces de progrés no sumen, com va passar el 2007.

La federació ha crescut en 13 consellers a la demarcació, el mateix nombre que perd el PSC. Esquerra ha estat l'altra formació perjudicada i perd cinc consellers. ERC és la segona força als consells del Baix Ebre, la Conca de Barberà i el Priorat, comarca on, tot i així, baixa de tres consellers.

El Partit Popular també puja en representació comarcal. Creix en un total de sis consellers i continua sense representació als de l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i la Ribera d'Ebre.

La sorpresa de les forces minoritàries ha anat a càrrec de la CUP, que aconsegueix representació al Consell de l'Alt Camp gràcies als bons resultats que va obtenir a l'Ajuntament de Valls, on va triplicar el nombre de regidors.

La resta de les formacions minoritàries, la FIC surt dels consells del Baix Camp i la Ribera d'Ebre i entra al del Priorat. Alhora manté la presència a la Conca de Barberà i al Tarragonès. En el seu conjunt, la FIC perd un conseller.

ICV-EUiA-E manté el nombre de consellers al Baix Penedès, el Montsià i el Tarragonès i, mentre perd la representació al Baix Camp, entra al Consell de la Conca de Barberà. Per la seva banda, PxC manté el conseller al Baix Penedès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.