Política

Conversa amb Alejandro Fernández (PP)

“El discurs de la por al PP és un error”

El cap de llista del PP diu que l'alcaldia no serà una exigència i que prioritzarà la defensa de la capitalitat

Veu un”error” que el PSC i CiU interpretin els seus bons resultats electorals a Tarragona en clau estatal

El cap de llista del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, va accedir ahir a mantenir una conversa amb aquest diari per tal de valorar els resultats electorals de diumenge passat i l'escenari de pactes de govern que ara s'obre davant de la seva formació. El PP ha obtingut uns resultats històrics en passar de quatre a set regidors, i és la força que més creix a la ciutat en nombre total de vots.

Fernández, que és un dels noms en majúscules de la jornada electoral a les comarques del Camp de Tarragona, es va posar al telèfon després de diversos endarreriments i ens va reconèixer ahir que el seu mòbil havia tret fum durant tota la jornada. “Tinc 274 missatges pendents de contestar”, va afirmar. Passada l'eufòria d'una nit electoral que es va viure amb alegria però també amb molts nervis a la seu del PP, Fernández insistia ahir que els resultats obtinguts havien estat “extraordinaris”. “Ens situem com una alternativa clara per guanyar unes eleccions, ja no som el partit frontissa d'abans. Hem obtingut els mateixos resultats que el PSC l'any 1995”, va detallar.

El seu ascens, però, s'ha llegit des de les files de CiU (amb qui durant la campanya es donava per fet un pacte de govern) i del PSC com una lectura en clau estatal de la votació dels tarragonins, extrem que Fernández nega. “S'equivoquen si ho interpreten així. És el més còmode per a ells, però si analitzes malament la situació la teva estratègia serà també l'errònia”, va subratllar el popular. Fernández, que el darrer dia de campanya va assegurar que votar el PSC de Josep Fèlix Ballesteros era donar oxigen a Zapatero, defensa que han fet una campanya en clau tarragonina.

Amb aquests resultats, ara s'obren les negociacions, tot i que el polític tan sols havia reconegut que havia rebut trucades de felicitació dels seus possibles socis, CiU i el PSC. “Encara no hem quedat”, va dir. Potser, ens preguntem, amb tants bons resultats ara el PP es plantejarà demanar l'alcaldia. “L'alcaldia ha de ser el resultat d'un procés de negociació. No serà la nostra exigència”, va afirmar. Fernández, que com ja deia dilluns aquest diari sí que exigirà que el seu soci “defensi la capitalitat provincial, ferroviària i sanitària” de Tarragona, no es vol definir sobre la tan rumorejada afinitat amb CiU. Quan li preguntem si l'empat tècnic amb la federació liderada per Victòria Forns li dificultarà una hipotètica entesa de govern, respon referint-se a “l'error del discurs de la por al PP” que han fet servir durant la campanya el PSC i ERC. Quan hi insistim, senzillament ens diu que no s'ho ha “plantejat”.

Just quan comencem a analitzar el seu creixement als barris (a Ponent ho vinculen a la preocupació per “l'atur i la immigració”), Fernández atura la conversa i ens diu que no està autoritzat a fer una entrevista. Després ens assabentem que ja l'ha pactat en exclusiva amb un altre mitjà, i és impossible tornar a parlar amb ell. Queden pendents moltes preguntes, com ara si consideraria que el ciutadà entendria que el PSC, que els supera en cinc regidors i gairebé els dobla en vots, pugui quedar fora del govern. O si creu que el que pugui passar en altres municipis com Badalona o Barcelona pugui influir el pacte final a Tarragona. Avui, però, aquest diari no podrà saber les seves respostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.