Política

Difícil el pacte d'ERC i ICV a Vall-llobrega

El candidat d'Esquerra a Vall-llobrega, Joaquim Esteva, va manifestar, en tenir novament la clau de la governabilitat, tot i perdre un regidor, que està obert a escoltar ICV i CiU, ja que hi ha un empat tècnic a tres.

Tot i això, Esteva, que aquest mandat ha estat governant amb ICV, després de partir-se l'alcaldia, reconeix que refer el pacte és “difícil”. El líder republicà ho justifica no per la tibantor que hi ha hagut durant el mandat entre totes dues formacions, cosa lògica entre dues forces diferents, sinó pel fet que els ecosocialistes han manifestat durant la campanya que els socis republicans han estat “incòmodes”.

“Escoltarem tots dos grups, però si hi ha gent que no et vol fa difícil l'acord”, va afegir Esteva. El candidat republicà creu que les crítiques d'ICV a Esquerra s'han fet al llarg de la campanya en un intent d'aconseguir la majoria consistorial, mirant de restar un dels dos regidors a Esquerra i incorporant-lo com el quart dels seus.

Però el regidor que ha perdut Esquerra ha anat a parar a les files de CiU, amb un empat tècnic amb els ecosocialistes, encara que aquests continuen sent la llista més votada per 195 vots sobre 164. D'altra banda, Esteva veu molt difícil un pacte de govern entre les dues forces majoritàries, entre ICV i CiU, per les discrepàncies entre tots dos candidats, Rufino Guirado i Marta Martí, respectivament.

A.V.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.