Política

VILADECAVALLS

ICV-EUiA vol formar un nou govern alternatiu al de CiU

Els ecosocialistes volen convertir Carles Rodríguez en alcalde descartant pactes amb els nacionalistes i amb la PVA

La UMdC, amb dos regidors, pot tenir la clau del futur consistori

Els pactes marcaran de manera inevitable qui governarà els pròxims quatre anys a Viladecavalls. Els resultats són inèdits, ja que vuit formacions han tingut representació a l'Ajuntament. Es dóna el cas que cinc partits només tenen un regidor. És un trencaclosques amb una aritmètica difícil.

CiU, amb Cesca Berenguer al capdavant, va ser la força guanyadora assolint quatre regidors i un 23,16% dels vots. Però per poder governar amb majoria necessitaria tres regidors més. Les converses amb les set altres forces ja s'han obert i segons el número 2 de CiU, Josep Faure, “tot és possible però combinar-ho tot no és fàcil”. Amb tot, Faure va enviar un missatge de “tranquil·litat” assegurant que “hi haurà un govern de pactes obert a tothom” i que no descartaran ningú amb l'objectiu principal de redreçar l'economia municipal.

Després de les discrepàncies que van acabar amb una escissió, sembla complicat un pacte amb la Unió Municipal de Catalunya (UMdC) –liderada per l'alcaldessa, Regina Parellada–, pels antecedents, tot i que no impossible. Si s'haguessin presentat juntes, les dues formacions haurien obtingut els mateixos resultats que fa quatre anys. Malgrat les diferències personals, aquest acord seria l'opció més directa per aconseguir la majoria. Només caldria un regidor que per continuar amb la tradició podria ser el de Plataforma Viladecavalls Actiu (PVA), de Paco Vega, que ja va formar part a l'inici de l'anterior govern i que acabaria completant un tripartit amb els mateixos protagonistes que el mandat anterior. Una altra opció seria apostar per un govern de caire nacionalista amb ERC i Ara Viladecavalls. Però faltaria un altre regidor.

Qui ja ha descartat establir un pacte amb CiU és ICV-EUiA, el segon partit més votat a les urnes amb dos regidors i un 13,91% dels vots. Els ecosocialistes ja van decidir dilluns en assemblea no arribar a cap acord amb els nacionalistes, perquè “suposaria donar legitimitat a la continuïtat dels governs de CiU que han tingut una trajectòria nefasta”, va explicar el cap de llista d'ICV-EUiA, Carles Rodríguez, que com a segona força es veu amb la responsabilitat de liderar un govern “alternatiu que canviï les maneres de fer política a Viladecavalls”. Els ecosocialistes també han començat la ronda de converses amb la resta de partits. Cap està descartat. Però un cop més l'acord amb la UMdC és complicat i més si aquesta força vol presentar Parellada com a alcaldessa. “Nosaltres liderarem el govern o l'oposició”, va aclarir Rodríguez. Una altra formació amb qui no pactarà ICV-EUiA és PVA, un compromís que ja van anunciar durat la campanya electoral, ja que consideren Vega com “un dels culpables de la mala gestió de l'anterior mandat”.

Amb aquests condicionants, el joc de pactes es redueix molt. L'acord amb el renovat PSC d'Antonio Navarro i el soci d'oposició durant els darrers anys, ERC, conformaria un tripartit d'esquerres com el que hi hagut en altres municipis i la Generalitat. Però encaria seria necessària la participació de dues forces més, que podrien ser Ara Viladecavalls-Reagrupament i el PP. En aquesta coalició de cinc partits, la inclusió dels populars seria estranya. De fet, només les ganes de fer fora CiU del govern podrien validar uns pactes amb aquesta disparitat d'ideologies. Una situació que es podria evitar arribant a una entesa amb Parellada. De fet, la UMdC també podria presentar candidatura pròpia per fer que l'actual alcaldessa ho continuï sent els pròxims quatre anys.

Hi haurà un govern de pactes obert a tothom, no descartem ningú
Josep Faure
NÚMERO 2 DE LA LLISTA DE CiU A VILADECAVALLS
Volem liderar un govern alternatiu que canviï la manera de fer política
Carles Rodríguez
CAP DE LLISTA D'ICV-EUiA A VILADECAVALLS
L'objectiu comú ha de ser redreçar l'economia de l'Ajuntament
Josep Faure
NÚMERO 2 DE LA LLISTA DE CiU A VILADECAVALLS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.