Política

Benach: “Oriol Junqueras representa la renovació”

L'expresident del Parlament considera que “cap de les persones de l'actual direcció ha d'estar al davant d'ERC”

Aposta perquè el partit faci un “esforç d'obertura cap a la societat”

L'expresident del Parlament i número 2 d'ERC a les eleccions catalanes, Ernest Benach, ha apostat per la “renovació absoluta” del partit després dels resultats de diumenge. En declaracions a RAC 1, Benach ha considerat que s'ha de donar pas a les noves generacions, que creu queden representades per l'eurodiputat Oriol Junqueras.

Benach considera que ara l'important no és només un problema de decidir “qui ha de ser el proper president d'ERC”, sinó de saber qui serà el pròxim secretari general, “quina renovació s'ha de fer en el partit, en l'estructura del partit, en el discurs, en les idees i en l'estratègia.”

Per Benach, les eleccions de diumenge donen a ERC un “altre important toc d'atenció, per dir-ho suau, perquè efectivament, la trompada és important”. Amb tot, considera que malgrat que hi hagi una “crisi de direcció i de marc”, Esquerra podrà aguantar gràcia “a un cos important, als 1.400 regidors” que hi ha arreu de Catalunya. “El cos és fort i el cap s'ha de millorar”, ha considerat.

I aquesta millora passa, segons Benach, per “la renovació total i absoluta, que cap de les persones que hi ha a la direcció ha de ser al davant. Cap ni una. Oriol Junqueras representa la renovació.”

“L'estructura actual ha fet un trajecte i un servei al partit indubtables. Però s'ha acabat, ha arribat fins aquí. I ara toca una altra gent, amb altres mètodes i maneres de fer que siguin capaços de portar el partit cap a un altre lloc”, ha reflexionat.

Benach vol que ERC “faci un esforç d'obertura cap a la societat” i ha considerat que es podria repensar amb “Junqueras com a futur president.”

A més, Benach ha defensar que la pròxima candidatura d'ERC “s'ha de fer a partir de la unitat” i ha de ser “consensuada”. Això només serà possible si“ els que fins ara han conformat l'aparell són molt generosos i entenen que el seu paper històric, avui, és deixar pas”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.