Política

badalona

Estruch demana un gran pacte en cohesió social

ERC acusarà de “còmplices” aquells que no impedeixin el govern del PP

La coalició encapçalada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que s'ha quedat sense representació a l'Ajuntament de Badalona, demana als partits polítics “de tradició democràtica” un gran pacte en matèria de cohesió. “Hem d'intentar convèncer 27.000 persones que el camí és la convivència”, va dir Miquel Estruch cap de llista de la coalició. Esquerra proposa un acord, ampliat a la societat civil, que culmini amb una moció que s'hauria de debatre en el primer ple ordinari del mandat i que hauria d'establir les bases del model de ciutat que es vol aconseguir. L'objectiu és evitar que el discurs del PP estigui “molt més assentat” a la ciutat. “En altres circumstàncies seria lògic que la força que ha tingut més vots tingui la possibilitat de governar, però a Badalona hi ha una situació especial: el discurs del que ha guanyat és demagògic i trenca la cohesió social.

Perseguir els còmplices

Estruch, que també és president d'ERC a Badalona, va demanar “responsabilitat” als tres partits “de tradició democràtica” per evitar un govern del PP. En aquest sentit va demanar a CiU que sigui “lleial al seu compromís amb la ciutadania i la democràcia”. Estruch va amenaçar els que no impedeixin un govern del PP, en clara referència a CiU: “Els identificarem clarament com a còmplices i els denunciarem”, va dir.

Pel que fa al PSC, que ha quedat segon conservant els 9 regidors que ja tenia, Estruch considera que en bona part es tracta de “vot útil”. El líder republicà demana al PSC “generositat i que siguin conscients que tenen el vot en usdefruit”. Va admetre que ERC-Acccent-Rcat havia perdut les eleccions “de forma clara”.

Pel que fa al futur de la coalició tant Estruch com Oriol Lladó, número 2 de la llista electoral i representant d'Accent, van fer una valoració satisfactòria de la tasca feta i van assegurar que continuarien treballant junts des de cada àmbit. Perquè “ara mateix no contemplem la possibilitat d'entrar a Esquerra”, va dir Lladó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.