Política

vilanova i la geltrú

Elena: “Cal un govern fort i estable”

El PSC creu que cal pactar un programa bàsic per garantir l'estabilitat municipal

El PSC ha fet una valoració dels resultats obtinguts a les urnes i ha reconegut que no són els que s'esperaven, tot destacant que “l'escrutini final ha mostrat un empat tècnic” amb CiU, que finalment es va imposar amb 87 vots més. L'alcaldable socialista, Joan Ignasi Elena, ha analitzat la derrota global del PSC i ha destacat que malgrat la pèrdua de vots la formació ha tingut un retrocés menor que la mitjana nacional. Pel que fa a la governabilitat de la ciutat, l'alcalde en funcions ha destacat que Vilanova necessita un “govern fort i estable que tingui uns acords de mínims majoritaris” per evitar un mandat de paràlisi, i que això està “lluny de la demagògia i de les receptes fàcils” d'algunes opcions polítiques. El PSC ha assenyalat que les seves prioritats per al nou mandat són la reforma del pla general, assumint el nou context després de l'esclat de la bombolla especulativa; la continuïtat i el reforçament de les polítiques socials i els serveis públics; la promoció de la ciutat, i la millora de la implicació dels ciutadans en l'administració. I és que el líder socialista creu que aquest aspecte és prioritari “davant la desafecció actual que es tradueix en l'abstenció”, i que cal impulsar iniciatives de participació que fomentin “els valors de la democràcia, la participació i la cooperació per fer front a l'individualisme i el consumisme estèril”. En aquest sentit, Elena ha confirmat l'entesa amb Iniciativa per Catalunya per treballar plegats en el nou mandat, i ha descartat que es plantegin ni un pacte amb CiU ni amb el PP. Des d'aquest plantejament, Joan Ignasi Elena ha dit que participarà en converses amb la resta de forces polítiques de la ciutat per intercanviar impressions.

En tot cas, el pacte entre el PSC i ICV no seria suficient per als socialistes per governar i requeriria un acord programàtic amb la CUP per aconseguir el seu suport en la investidura, ja que aquesta formació ha manifestat la seva voluntat de mantenir-se a l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.