Política

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Antoni Morral renuncia a prendre possessió de l'acta

L'exalcalde i cap de llista d'ICV-EUiA fa pública la seva marxa en el darrer ple ordinari del mandat

Diu que ja ho tenia decidit si no podia aspirar a l'alcaldia i justifica també que la retirada podria facilitar l'acord dels seus amb el PSC

L'exalcalde de Cerdanyola i cap de llista d'ICV-EUiA als comicis de diumenge, Antoni Morral, va fer pública ahir la seva renúncia a prendre possessió de l'acta de regidor en el nou mandat. Morral va explicar a aquest diari que ja tenia clar abans de les eleccions que ho faria si no podia aspirar a recuperar l'alcaldia, que va perdre al 2009 quan el PSC i els seus antics socis de CiU li van fer una moció de censura.

Regidor del municipi des del 1983, Morral va aprofitar ahir el darrer ple ordinari del mandat per anunciar la dimissió, tot i que ja l'havia comunicat dilluns al secretari general d'ICV, Joan Herrera, i a la militància local dels ecosocialistes. Al final d'un ple de pur tràmit, l'exalcalde va agafar la paraula per dir que “s'acaba un mandat però també una etapa política que va començar al 2003 amb la il·lusió del canvi”. Malgrat això, va fer autocrítica sobre el segon mandat i la ruptura amb CiU. Va declarar-se “molt orgullós” del primer mandat; “però el darrer període plegats no el vam saber gestionar prou bé”. I va admetre l'error de no haver incorporat el PSC al projecte l'any 2007.

La intervenció de Morral va fer arrencar els aplaudiments dels seus companys d'ICV-EUiA i d'altres formacions, com fins i tot de la seva exsòcia de govern Consol Pla, però va ser rebuda amb indiferència per la majoria de socialistes, inclosa l'alcaldessa, Carme Carmona, que al final de la sessió va recordar que havia estat un “mandat difícil i convuls” pel fet d'haver “canviat la voluntat de les urnes a cop de pacte”.

“No vull ser cap obstacle”

Per això també rere la renúncia de Morral hi ha la voluntat de facilitar un pacte d'esquerres del majoritari PSC amb ICV-EUiA, tot i que haurien d'afegir-hi una altra formació per sumar la majoria absoluta. “Sóc conscient que la meva presència al ple condicionaria, i convé que tots plegats puguem obrar amb la màxima llibertat; no vull ser cap obstacle”, va sentenciar l'edil.

A banda, van aprofitar el ple per acomiadar-se altres figures de la política local, com l'expopular Antonio González, que després de no haver aconseguit representació amb Gent va dir que s'agafa una “excedència forçosa”; la mateixa Pla, que va lamentar que no s'hagin sabut “diferenciar les relacions personals del debat polític”, i la socialista Laura Martínez, que va dir que les carreres polítiques de 28 anys no són bones, en clara indirecta a Morral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.