Política

Esquerra de Palafrugell aposta per refer el pacte actual amb CiU i Entesa

Ho va acordar ahir l'assemblea dels republicans per assentiment

Estan oberts a parlar de programa i àrees, però no d'alcaldia, que deixen a CiU

L'assemblea de militants d'Esquerra de Palafrugell reunida ahir a la nit va acordar, per assentiment, mirar de refer el pacte tripartit del 2007 amb Entesa i CiU. La proposta s'ha decidit tirar endavant amb l'aval dels resultats obtinguts en els comicis de diumenge, que són quasi calcats als obtinguts ara fa quatre anys. “Fins i tot, hem pujat una mica en percentatge de vots i en vots”, va dir el seu candidat i actualment alcalde en funcions, Sergi Sabrià.

A partir d'ara, Esquerra iniciarà contactes amb CiU –que està lligant un pacte de govern amb el PSC– i amb Entesa, encara que ambdues formacions presenten uns números electorals canviats d'ara fa quatre anys, per mirar de “continuar”, segons Sabrià, el govern creat el 2007. “Nosaltres estem al mig, com fa quatre anys”, va recordar el líder republicà.

Les negociacions, segons va reconèixer el mateix Sabrià, es faran sobre els programes electorals de les tres formacions, com també sobre les delegacions, amb les corresponents responsabilitats d'àrees municipals. Sabrià, però, deixa clar que no entra en la negociació el tema de l'alcaldia, que segons ell pertany, per a tot el mandat, a la formació guanyadora, que és la federació nacionalista. D'aquesta manera, els republicans aposten per l'unionista Albert Gómez com a nou alcalde del municipi.

LA XIFRA

32
vots
ha aconseguit de més Esquerra en aquests comicis dels d'ara fa quatre anys; representen un 1,71% més.

LA FRASE

L'electorat i els vots ens demanen que reeditem el pacte. El resultat ho avala
Sergi Sabrià
candidat d'esquerra

Entesa es mostra oberta a parlar-ne

La candidata d'Entesa, Núria Rivas, va dir ahir, arran de la davallada important de vots i regidors en els comicis de diumenge, que la seva formació es manté, inicialment, a l'oposició. “Per coherència i honestedat, no farem cap pas”, va dir Rivas, que va afegir que restaran oberts a parlar sobre qualsevol proposta, amb programa i àrees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.