Política

MARC PRAT

ALCALDE EN FUNCIONS DE RIBES

“El 2007, ho teníem tot per demostrar”

El padró ha baixat per poc de 2.000 habitants i el consistori ha perdut dos regidors. Això no obstant, CiU ha tornat a guanyar clarament les eleccions a Ribes de Freser amb 7 regidors. ERC i ICV es queden amb un cadascun.
Com valora els resultats?

Estem molt satisfets. Té més valor haver obtingut la majoria ara que el 2007, perquè hem estat quatre anys governant. Fa 4 anys, ho teníem tot per demostrar.

Què creu que han valorat els electors?

La feina feta: la plaça del Mercat, el nou pla general d'urbanisme, la nova llar d'infants, la llei de barris... i ha demostrat que vol continuïtat.

Què en pensa dels resultats dels seus adversaris polítics?

La reflexió els correspon a ells. Suposo que els ha jugat en contra que els dos candidats eren nous i per tant sense cap experiència en la política municipal.

Quina serà l'actuació del seu govern en aquest mandat?
Les eleccions no han estat un punt i part per a nosaltres, sinó un punt i seguit. Per tant, ara ens centrarem en el desenvolupament dels projecte impulsats o iniciats durant el mandat acabat.

I quins són aquests projectes?

Tenim sobre la taula sobretot el repte de desenvolupar la biomassa com a font d'energia per a la calefacció i l'aigua sanitària per a les instal·lacions municipals i, quan es pugui, construir la piscina pública.

Ja sap com s'organitzaran?

Compartirem moltes competències amb el primer tinent d'alcalde i organitzarem les regidories en dos grans àrees, la dels serveis econòmics, que inclourà també capítols com el de les obres majors, i la dedicada a les polítiques per a les persones, amb competències en serveis socials, però també en sanitat, educació, cultura, joventut... Encara, no hem escollit el nom que tindran.

Dotar de més competències el primer tinent d'alcalde és per compensar la pèrdua de dos regidors per la baixada del padró municipal sota els 2.000 habitants?

No, és perquè té molta disponibilitat, perquè està prejubilat i perquè està sobradament preparat, ja que és enginyer nuclear. Havia treballat a la central de Vandellòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.