Política

opinió

Rubalcaba decideix i mana

Ha quedat clar que, després del daltabaix electoral socialista, qui mana en el partit és Pérez Rubalcaba. El ministre ha quedat situat per conduir el present i planejar el futur. En Rubalcaba decideix i mana.

Bona part de les persones que fins ara estaven al costat de Rodríguez Zapatero ràpidament han canviat de líder i seran fidels al veterà polític fins a les darreres conseqüències d'èxit o fins que la derrota electoral de les pròximes eleccions els separi.

Els socialistes volen anar per feina. No hi haurà primàries. Ni cap congrés extraordinari. Ni avançament electoral a l'octubre. Rubalcaba demana temps per poder demostrar que el PSOE té nous productes creïbles per oferir dins del mateix ideari.

Té a la cartera de ministre de l'Interior la dissolució d'ETA. És l'objectiu més preuat en què s'han cremat tots els governs de la democràcia. Diuen que Rubalcaba té a la seva agenda que ETA abandonarà la lluita armada a final d'aquest any, tot i que ningú sap quin seria el futur dels mil presos de ETA.

El govern que aconsegueixi la dissolució d'ETA tindrà premi. Però ara mateix, a diferencia d'altres èpoques, ETA no és la principal preocupació ciutadana, que se centra en l'atur i en l'economia.

Rubalcaba no es resignarà a ésser un digne perdedor el 2012. Animarà la tropa socialista i anunciarà un nou projecte per guanyar les pròximes eleccions. Fins i tot és possible que accepti que els socialistes catalans tinguin grup propi al Congrés i que, amb una rebuscada forma, doni suport al PSOE.

Tot plegat és ben curiós. Aire nou al PSOE, sense trencar res i, sobretot, sense renovar els càrrecs orgànics del partit, que de la nit al dia s'han trobat amb un líder nou que els ha vençut per l'experiència...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.