Política

sant cebrià de vallalta

Converses a cinc per poder tancar un govern sense CiU

El PSC, TxSC, Entesa i ERC treballen per trobar un pla d'acció municipal conjunt i prou consistent, mentre que la CUP també participa en les reunions, però ja avisa que es vol quedar a l'oposició

Les eleccions municipals a Sant Cebrià de Vallalta han deixat un panorama polític que obligarà a un múltiple consens. Malgrat que la força més votada va tornar a ser CiU, aquest cop amb dos regidors menys que el 2007, perd la majoria suficient i no troba prou suport entre la resta de forces per garantir la continuïtat. És més, el PSC, els independents de Tots per Sant Cebrià, l'Entesa d'Esquerres, ERC i la CUP han començat a fer front comú per avaluar si el projecte de poble que defensaven en les eleccions té prou vincles en comú per plantejar-se tirar endavant un govern sense la federació nacionalista. Tots ells coincideixen a dir que es tracta de les primeres passes i que no hi ha res canviat, però també defensen que un model de municipi sense CiU és viable.

Pere Vega, cap de llista del PSC, defensa que els ponts de diàleg establerts entre la resta de forces “s'han d'anar construint”, i afegeix: “Ens trobem en un bon moment per escenificar el canvi que molts de nosaltres volem per Sant Cebrià”. La candidata dels independents Tots per Sant Cebrià, Antònia Benítez –que entra a l'Ajuntament empatant a dos regidors amb els socialistes–, assegura que no es prendran decisions de cap mena “si no es pot garantir un pacte estable, sòlid i amb prou garantia”.

Pla d'acció conjunt

Pel que fa a l'Entesa d'Esquerres, Jordi Parés defensa que qualsevol opció de govern que es plantegi sense CiU “s'ha de basar en un pla d'acció municipal i no pas en un repartiment de poders i de carteres”. “Les trobades han estat fins ara molt positives i sembla que hi ha terreny abonat, però tots volem que la nova proposta de govern es faci realitat amb totes les garanties”, apunta. En el cas d'ERC, que ha mantingut el regidor, Josep Pla precisa que “tot està molt a les beceroles” i puntualitza que la seva força també ha parlat amb l'alcalde en funcions, Jaume Borrell, “perquè ERC parla amb tothom”.

Finalment, la CUP, que s'estrena amb un regidor al consistori, també ha pres part en les converses amb la resta de forces, però precisa que la seva opció ara per ara és “no entrar en el govern”. “Nosaltres volem fer una oposició entesa com una col·laboració activa en els temes de poble”, va precisar el líder de la CUP. Demà hi ha prevista una nova reunió entre totes les forces, excepte CiU, per intentar fer un pas més per lligar un projecte comú i, de moment, no hi ha encara una data límit per decidir si la proposta conjunta tira endavant.

LA DADA

6
forces polítiques
han obtingut representació municipal amb un nombre de regidors molt repartit.

Borrell veu legitimada la victòria de CiU

L'alcalde, Jaume Borrell, assegura que respecta l'opció dels diferents partits però alerta que “els pactes que només es fonamenten a fer fora l'adversari no tenen un bon final”. Borrell considera que CiU amb 4 regidors està prou legitimada per intentar governar, però també admet que no ha trobat bona sintonia amb les altres formacions polítiques. A més, el cap de CiU exhibeix la feina feta com a aval per continuar al capdavant de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.