Política

Sergi de los Rios

Tarragona

“La marca ha pesat més que els candidats a mesura que la ciutat era més gran”

Sergi de los Rios ha viscut en primera persona la davallada d'ERC al Camp de Tarragona a través de les dues últimes cites electorals. Va encapçalar la candidatura republicana que va perdre dos dels tres diputats al Parlament per la demarcació i ara s'ha quedat fora de l'Ajuntament de Tarragona, una circumstància que no es donava des del 1995. Aquest fet, però, troba un atenuant, des del punt de vista de la trajectòria personal, en el cop encaixat pels republicans en les principals ciutats del Camp –també s'han quedat fora a Reus i Cambrils i continua sense representació a Vila-seca i Salou– i en general de tot Catalunya: “A mesura que puja el nombre d'habitants, baixa el pes de la gent de la candidatura i pesa més la marca”. Una marca històrica que ha resultat però letal per als republicans, per la qual cosa De los Rios li dóna a la caiguda una dimensió de canvi de cicle: “Als partits més grans encara els ha funcionat, però la manera de fer política com l'enteníem fins ara s'ha acabat”, diu, i com que considera els seus la principal víctima d'una incipient anacronia, aposta per “la refundació del partit en tots els sentits”, per canviar sobretot “la manera de relacionar-se amb la gent”. Advoca per una reflexió profunda que emmarca en el congrés de l'octubre i que creu que també han de fer altres alternatives independentistes, com SI o la CUP: “Si divideixes per tres, el resultat és obvi”.

No entra a valorar si a Tarragona li ha passat factura el fet de governar amb un partit que és conjunturalment majoritari a la ciutat. “És un problema de desconnexió amb la gent que ha afectat les ciutats de més de 80.000 habitants, on tant se val que haguem estat al govern que a l'oposició”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Harris ataca el “criminal” Trump en el primer míting com a aspirant a la Casa Blanca

barcelona
política

Homenatge del Parlament a Joan Rigol

barcelona
política

Junts tombarà el sostre de dèficit i fa trontollar el pressupost de Sánchez

madrid
estats units

El Capitoli es blinda per la compareixença de Netanyahu

barcelona

Trias s’acomiada de l’AMB destacant el consens polític que sempre ha caracteritzat l’ens

Barcelona
estats units

Harris millora els números de Biden, però encara no supera Trump

barcelona
societat

Amnistien el jove que va despenjar la ‘rojigualda’ de la seu de la Generalitat

girona
guerra a europa

Ucraïna evita l’impagament del seu deute extern

barcelona
estats units

Dimiteix la directora del Servei Secret per l’atemptat a Trump

barcelona