Política

tiana

Muñoz anuncia que plega per “afavorir la renovació”

L'actual alcalde en funcions de Tiana, Emili Muñoz (Gent), renuncia a l'acta de regidor

Els resultats electorals precipiten la decisió de Muñoz, que admet que no té possibilitats de governar

El líder de Gent pel Progrés de Tiana (GPT) i actual alcalde en funcions del municipi, Emili Muñoz, plega. Després de 12 anys al capdavant de la formació –8 a l'oposició i, els últims 4, al govern en coalició amb CiU–, Muñoz va anunciar ahir que aquesta setmana farà la renúncia oficial a l'acta de regidor per “afavorir la renovació”. Muñoz, que tampoc no assistirà al ple de constitució de l'Ajuntament el proper 11 de juny, admet que els resultats electorals del passat 22 de maig –van perdre un regidor i van quedar amb 3– han precipitat la seva decisió, però que la seva intenció era la de deixar la primera línia abans d'acabar el nou mandat, en cas de poder ser al govern. “Estem en un nou escenari de la política municipal. No tenim possibilitats d'assolir l'alcaldia i no podem ser determinants en el nou govern que es formi”, va dir Muñoz, que assegurà que no vol liderar les “possibilitats de pacte” que es puguin donar. “És un final d'etapa”, diu Muñoz, alhora que augura un futur dolç per a la candidatura gràcies a la “gent nova que se'ns ha apropat”.

El fins ara alcalde en funcions continuarà formant part de Gent –assumirà funcions de secretaria– i el nou portaveu de Gent a l'Ajuntament serà Joan Pau Hernández, número dos de la llista. La renúncia de Muñoz –que tampoc no participarà en les negociacions per intentar formar govern– també afavorirà l'entrada de la número quatre de la candidatura, Montse Mallol.

Abans de fer l'anunci, Emili Muñoz va fer un balanç de la tasca de govern, una “obra exemplar”, segons va qualificar, de la qual es va mostrar “molt satisfet”. “No ens esperàvem haver ampliat el nombre de places d'educació per a totes les edats d'una sola tacada”, va exemplificar el cap de llista de Gent.

El líder de Gent també va aprofitar per fer autocrítica dels resultats –“ens esperàvem més”, va dir–, una davallada que va atribuir a diversos motius, com ara la “falta de comunicació” amb el poble. “El nostre govern ha estat format per regidors que teníem altres ocupacions. Hem fet tot el que hem pogut, però no hem aconseguit una interacció directa amb el poble”, va admetre Muñoz.

També va alertar d'una pèrdua de pistonada del col·lectiu Gent –“ha desaparegut de la vida activa de Tiana”– i va assegurar que cal reactivar-lo per aconseguir el pes que tenia ara fa quatre anys. Pel que fa al futur govern, Muñoz va explicar que l'ha de liderar el grup que ha guanyat les eleccions, el PSC, i que ha de treballar per garantir l'obra feta aquest mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.