Política

La ‘sociovergència' s'acaba imposant a la Ràpita

CiU i el PSC tanquen un pacte que deixa fora ERC

El convergent Joan Martín serà l'alcalde els quatre anys

Era la travessa que menys apostes havia rebut, però finalment CiU i el PSC han tancat un pacte de govern a l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, després que no fructifiquessen les converses dels convergents amb ERC. L'acord ja ha estat ratificat per les assemblees locals de tots dos partits i permetrà configurar un govern municipal “fort”, ja que CiU, amb sis regidors, va ser la força política més votada el passat 22 de maig, i el PSC, empatat amb ERC amb quatre regidors, va ser la segona en nombre de vots.

“Hi ha hagut una molt bona predisposició per les dues parts”, manifestava ahir el candidat convergent Joan Martín, tot assenyalant que l'objectiu del seu partit era que la Ràpita “tingués un govern estable i cohesionat”. “Hem pensat en positiu i en clau de poble”, assenyalava, per la seua banda, el candidat socialista, Josep Pitarch. “Ja vaig dir que no faria moviments estranys i que no em tocava a mi prendre la iniciativa, però també que, si les altres forces no arribaven a cap acord, jo escoltaria a qui em vingués a buscar”, recordava el candidat del PSC. Fruit del pacte, Martín, que fins ara ha estat el cap de l'oposició, serà l'alcalde els quatre anys de legislatura, mentre que Josep Pitarch serà primer tinent d'alcalde, càrrec que també ha ocupat durant el present mandat amb el socialista Miquel Alonso a l'alcaldia.

“Pacte artificial”

Les converses entre CiU i ERC no van arribar a bon port, perquè els republicans, encapçalats per Josep Caparrós, havien posat damunt la taula compartir l'alcaldia, segons va argumentar ahir l'alcaldable convergent. Un argument que Caparrós no va desmentir, però sí que va destacar que no havia tingut temps de negociar res. “No ens han donat cap opció. Les negociacions s'han limitat a una conversa de cinc minuts amb el candidat de CiU”, va dir ahir, el republicà, per qui l'acord CiU i PSC “és un pacte artificial de dos partits que l'últim mandat han estat enfrontats radicalment”, afirmava Caparrós, tot assenyalant que s'ha perdut una oportunitat de canvi real. Per a Caparrós aquest pacte serà un “desengany” per a la població de la Ràpita, que ha castigat durament el govern sortint. PSC ha perduts tres regidors i ICV que en tenia dos ha desaparegut del consistori.

Al marge d'ERC també quedaran a l'oposició el PP, amb dos regidors, i el regidor independent d'EBIN, Alex Cervera.

LA FRASE

Volíem un govern estable i cohesionat. Demanar compartir l'alcaldia no anava en aquesta línia
Joan Martín Masdéu
candidat de ciU

LA FRASE

Hem pensat en positiu i en clau de poble. Hem pactat les dues principals forces polítiques
Josep Pitarch
candidat del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.