Política

palafolls

CiU anuncia que es quedarà a l'oposició

La decisió força el PSC a governar en minoria i a fer pactes puntuals

CiU de Palafolls es queda a l'oposició i tanca tota possibilita de repetir govern, d'entrada, amb el PSC de Valentí Agustí. En una assemblea celebrada dimarts al vespre, la federació nacionalista encapçalada pel candidat Joan Gallart va prendre la decisió, que va relacionar directament amb els mals resultats obtinguts en els comicis del 22 de maig. “La lectura que en fem és que la nostra aliança amb els socialistes d'aquest mandat ens ha passat factura”, es lamentava ahir el cap de llista, que recordava que la formació ha passat de tres a dos regidors, ha perdut 285 vots i ha passat de segona força a l'Ajuntament el 2007 a quarta força aquest 2011. “Treballarem des de l'altre costat fent oposició constructiva i donant suport als projectes que creiem beneficiosos per al poble”, va puntualitzar Gallart, que va assegurar que la seva decisió “és ferma” i que no hi ha voluntat de canviar-la en un futur.

Sense el suport de CiU i amb els recels mostrats per ERC sobre un pacte amb el PSC, Valentí Agustí assumia ahir que haurà de governar “per primer cop” en minoria. “Ens hi acostumarem, perquè a més la relació tant amb CiU com amb ERC és satisfactòria i estic completament segur que podrem treballar en una mateixa direcció”, va manifestar l'alcalde en funcions. Agustí va remarcar que aquest, segurament, serà el seu últim mandat, i que considera que la situació política que ha sorgit de les urnes –amb un PP que puja a la segona posició– “és fictícia i fruit dels temps de desànim que ens toca viure”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Ucraïna evita l’impagament del seu deute extern

barcelona
estats units

Dimiteix la directora del Servei Secret per l’atemptat a Trump

barcelona
colòmbia

Petro sanciona la llei que prohibeix les corrides de toros a Colòmbia

barcelona
guerra a gaza

Hamàs, Fatah i dotze grups més acorden fer un govern d’unitat nacional

barcelona
política

Sánchez i Aragonès es reuniran demà a Barcelona en plenes negociacions per la investidura

barcelona
estats units

Harris ja té el suport de prou delegats per garantir-se la nominació presidencial

barcelona
política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
europa

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín