Política

Un sol vot del PP permetrà CiU reconquerir Gandesa

Convergents i populars compartiran dos anys l'alcaldia

Els dos partits també han pactat als consells comarcals del Baix Ebre i la Terra Alta on CiU tindrà la presidència els quatre anys

El desig del president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha complert. CiU tindrà l'alcaldia a les quatre capitals de comarca de les Terres de l'Ebre. Després d'haver guanyat per majoria absoluta a Tortosa, Amposta i Móra d'Ebre, l'única que quedava era Gandesa, però els convergents, que van empatar amb cinc regidors amb els independents, han aconseguit reconquerir la capital de la Terra Alta, dotze anys després d'haver-la perdut, gràcies al suport de l'única regidora del PP, Anna Sicart. CiU i el PP han subscrit un pacte de govern que deixa fora l'actual alcalde i candidat de la llista més votada, l'independent, Miquel Aubà, i arran del qual compartiran l'alcaldia. Els dos primers anys serà alcalde el candidat convergent, Carles Luz, i els dos últims de legislatura, la candidata del PP, Anna Sicart.

L'acord entre les dues formacions, que es va rubricar ahir mateix, va encara més enllà, ja que també inclou els governs dels consells comarcals de la Terra Alta i del Baix Ebre, on CiU tindrà la presidència els quatre anys de legislatura. A la Terra Alta, el president serà Carles Luz, en substitució del també convergent, Àngel Ferràs, l'encara alcalde d'Horta de Sant Joan, que ha perdut la majoria absoluta i que es podria quedar a l'oposició si pacten el PSC i el PP. “Hem apostat per Carles Luz, perquè és un polític jove amb molt de futur i el volem projectar tant des de l'alcaldia de Gandesa com des del Consell Comarcal”, manifestava ahir el president de la federació de CiU a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés.

Pallarés no es va amagar que la prioritat de CiU ha estat en tot moment recuperar l'alcaldia de Gandesa, a l'hora que es mostrava molt satisfet de l'acord subscrit amb el PP.

Al Baix Ebre, no està encara decidit qui serà el president comarcal. Aquesta legislatura CiU ha governat arran d'un pacte amb ERC i han compartit la presidència l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí (CiU) i l'alcalde de l'Aldea (ERC), Dani Andreu, actual president. Un dels noms que més sonen com a substitut és el del candidat de CiU a Deltebre, Lluís Soler, que actualment és ja vicepresident comarcal. Com Luz, és també un polític jove que ha obtingut bons resultats a Deltebre, tot i que amb tota probabilitat s'haurà de quedar a l'oposició.

Negociacions al Montsià

Paral·lelament CiU manté les negociacions al Consell Comarcal del Montsià, on aquesta legislatura han governat socialistes i republicans, però aquesta vegada no sumen ni afegint el conseller comarcal d'ICV. CiU té 9 dels 19 consellers i segons Pallarés no hi ha cap porta tancada.

LA FRASE

La prioritat absoluta de CiU era recuperar Gandesa. Estem satisfets de l'acord assolit
Xavier Pallarés
president de la federació de CiU a les terres de l'Ebre

“Hem escoltat les propostes de tothom”

La regidora electa del PP de Gandesa, Anna Maria Sicart, havia explicat dimarts que durant els últims dies han mantingut contactes amb la candidatura de l'alcalde, l'independent Miquel Aubà, i també amb la llista de Carles Luz (CiU). “Ens hem trobat de cop amb l'obligació i la responsabilitat d'haver de decidir una cosa que és molt important per al futur de Gandesa”, va admetre. Segons Sicart, les trobades s'han fet amb tres dels membres de cadascuna de les candidatures que havien empatat a cinc regidors, un empat sobre el qual el PP tenia el vot de qualitat. “Hem escoltat les propostes de tothom i ja les hem fet arribar al partit, tot i que l'última decisió l'hem de prendre entre tots els membres de la candidatura del PP a Gandesa”, va afegir. La decisió es va prendre ahir, per molt que Sicart recordés que Aubà havia obert la porta a un pacte amb CiU, que podria deixar el PP fora del govern.

g.m.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont lamenta que Elena s’apunti a "l’onada repressora" quan l’acusa de conducta impròpia

barcelona
guerra a europa

Rússia fa quatre dies que no pot expulsar a les forces ucraïneses invasores

barcelona
Ucraïna

Operació contra una presumpta trama de frau en pressupostos de defensa

barcelona
europa

La UE, els EUA, el Regne Unit i el Canadà volen més sancions a Bielorússia

barcelona

Tercer agent detingut per ajudar Puigdemont

GRANOLLERS
japó

Nagasaki commemora la bomba nuclear amb absències notables

barcelona
política

L’ANC reclama una investigació sobre l’operació policial “desproporcionada”

barcelona
judicial

El TSJC demana informació a Mossos abans d’admetre les querelles per no detenir Puigdemont

barcelona
política

Forn critica l’operació gàbia: “és per casos molt extrems”

barcelona