Política

VILADECAVALLS

El PSC i Ara opten per anar a l'oposició

Aquesta renúncia a un pacte múltiple complica l'alternativa a CiU

El trencaclosques polític de Viladecavalls es va definint quan només falta una setmana per a la constitució de l'Ajuntament. El PSC i Ara Viladecavalls-Reagrupament han mostrat la seva preferència per formar part de l'oposició. Les dues forces que tenen un regidor cadascuna i podien formar part de qualsevol de les dues candidatures, CiU i ICV-EUiA, atesa la complexa situació, amb vuit formacions per a tretze regidors.

L'alcaldable del PSC, Antonio Navarro, va explicar que ara per ara estaran a l'oposició, ja que sembla que ni CiU ni ICV-EUiA “estiguin interessats a parlar amb nosaltres sobre els programes”. Tot i així, Navarro va admetre que ha parlat tant amb la candidata nacionalista Cesca Berenguer, com l'ecosocialista Carles Rodríguez i, fins i tot, amb la cap de llista d'Unió Municipal de Catalunya (UMdC), Regina Parellada. L'alcaldable nacionalista va recordar que durant la campanya van defensar que cal “un canvi de govern real”, però cap de les dues opcions que hi ha representen un canvi.

El cap de llista d'Ara Viladecavalls, Josep Sort, va deixar-ho ben clar: “No som partidaris de fer pactes, perquè són amb molts partits i forçats”. Sort, però, no descarta arribar a acords més endavant després d'estudiar-ho amb més calma. Per això, s'abstindrà en l'elecció de l'alcalde, sigui qui sigui. D'aquesta manera, la força anirà a l'oposició.

La negativa d'aquestes formacions a formar part del govern complica la situació a ICV-EUiA, que només podria pactar amb UMdC i ERC, que estarien en minoria en cas que CiU aconsegueixi el suport de Plataforma Viladecavalls Actiu (PVA) i el PP. De fet, CiU i PVA ja van governar junts el mandat passat i han iniciat les converses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.