Política

cubelles

Mònica Miquel defensarà a la comissió de garanties d'ICV el pacte amb el PP

La candidata justificarà l'acord amb el treball conjunt dels dos partits els darrers vuit anys

Fins després de l'11 de juny no s'estudiarà el cas

La candidata d'ICV-EUiA a Cubelles, Mònica Miquel, podrà ser nomenada alcaldessa com a representant de totes dues formacions polítiques el pròxim 11 de juny. Dimecres al vespre, el vicepresident d'organització d'ICV, Lluís Moreno, va comunicar a Miquel que el partit estudiarà si l'expulsa a ella i/o a la resta de llista electoral de Cubelles per haver pactat amb el PP un cop s'hagin celebrat els plens de constitució dels ajuntaments. ICV nomenarà un instructor que haurà de realitzar un informe sobre l'acord polític, i que després haurà de passar per la comissió de garanties i pel consell nacional del partit per prendre una decisió.

“Podem comprendre que la direcció vulgui fer un expedient disciplinari, però el pacte continua endavant”, diu Miquel. La trobada amb el vicepresident d'ICV va tenir lloc a Cubelles, entre les set de la tarda i les deu del vespre, amb la presència de la resta de la candidatura i adherits del partit. “És molt important la unió de tota la llista, no hi ha ni una sola veu discrepant. Hem pactat amb les persones”, explica l'alcaldable d'ICV.

La setmana passada, la direcció nacional d'ICV va desautoritzar públicament el pacte amb el PP, assegurant que l'acord entre ICV i EUiA en el consell de govern de la coalició deixa clara la impossibilitat de tancar acords de govern amb els populars. Llavors, ICV també va anunciar que obriria un expedient disciplinari a la candidata.

LA FRASE

Hem fet el pacte que ens han demanat les votacions, fa vuit anys que treballem amb el Partit Popular
Mònica Miquel
alcaldable d'icv-euia

LA DATA

7.06.11
ICV, el PP
i UC-Reagrupament
presentaran el programa de mandat a les 19 h, al Cinema Mediterrani.

La recaptació i el pla general, temes comuns

La col·laboració entre ICV i el PP durant els vuit darrers anys a l'oposició serà la prova que Mònica Miquel presentarà a la direcció del seu partit perquè avali el pacte. L'estudi de les suposades irregularitats en la recaptació municipal, el futur pla general o el desmantellament de la tèrmica són alguns dels temes que tots dos grups han gestionat conjuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.