Política

teià

CiU rebutja Castan (GdT), que podria anar a l'oposició

Els nacionalistes alimenten la possibilitat d'una aliança amb ERC i el PSC per arraconar els independents, que van ser la llista més votada en les darreres eleccions municipals

Els plans de Gent de Teià per governar es comencen a desmuntar. Tot i haver estat la força més votada amb diferència, la manca de socis de govern fa que ara mateix sigui difícil assegurar si Joan Castan serà alcalde a partir del dia 11 que ve. Primer va ser ERC qui va negar-se a pactar amb la formació independent liderada per l'exalcalde. Ara és CiU qui, a través d'un comunicat, assegura que no donarà suport a un govern liderat per Gent de Teià. “Hi ha massa diferències programàtiques i han fet una campanya plena de demagògia i mentides”, explica l'actual alcalde i líder de CiU a Teià, Josep Botey, que esmenta qüestions com ara la rebaixa dels sous dels regidors o la cobertura de la piscina com a inassumibles. Els nacionalistes destaquen que es retiren de les negociacions i que és GdT qui ha de mirar de formar una majoria. Tot i això, avisen. “Si no pot formar un govern estable, serem nosaltres qui mourem fitxa”, diu Botey, que alimenta d'aquesta manera la possibilitat d'un pacte amb ERC i el PSC.

Gent de Teià lamenta l'actitud de CiU. “Tenim un electorat molt afí i som les dues forces majoritàries”, explica Joan Castan, que hi afegeix que un govern de les dues forces “estaria àmpliament legitimat”. El cap de llista de GdT lamenta que CiU “no hagi posat el comptador a zero”, i assegura que si els toca anar a l'oposició hi aniran sense cap mania. Tot i això, no descarta una unió amb el PP i el PSC.

EL PSC, sense Montoya, té la clau

Amb aquest escenari, el PP i, sobretot, el PSC esdevenen crucials per a la governabilitat del municipi. Si CiU i ERC s'ajuntessin, en tindrien prou amb el suport dels socialistes per formar govern i enviar Gent de Teià a l'oposició. El PSC, que aquesta setmana ha fet pública la renúncia de l'alcaldable Mari Àngels Montoya, decidirà la setmana vinent a qui ofereix el seu suport. El número 2 de la llista, Jaume Sabatés, assumirà l'acta de regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
politica

Guanyem Badalona denuncia la pancarta d’Albiol a la plaça de la Vila per incomplir l’Ordenança de Publicitat

Barcelona
estat francès

L’esquerra càrrega contra Macron per negar-los el govern

barcelona
política

L’IMV, l’ajut contra la pobresa extrema que cobren prop de 200.000 persones a Catalunya

barcelona
europa

Grècia celebra 50 anys des de la restauració de la democràcia al país

barcelona
estats units

L'equip de Trump denuncia Harris per usar els diners recaptats per Biden

barcelona
judicial

El Suprem porta l’amnistia al Constitucional

barcelona

El PSC alerta que el Nou Campus de Salut "no reuneix totes les garanties d’èxit"

girona
política

El Consell de Garanties avala la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

Els governs s’esforcen a desvincular la reunió de presidents de les negociacions per Illa

barcelona