Política

El PIG reivindica l'alcaldia de Sant Hilari amb el suport d'ERC

A la comarca de la Selva, la cosa es va aclarint de mica en mica. A Sant Hilari Sacalm, avui es reuneixen els responsables d'ERC, amb tres regidors; i els quatre del Partit Independent de les Guilleries (PIG), apadrinat per ICV-EUiA. En aquesta reunió s'ha de decidir qui serà el proper alcalde de la població de la Selva.

Ara qui ha de moure fitxa és ERC. Fa quatre anys el panorama va ser a la inversa i va ser el PIG qui va votar, amb dos regidors menys, els cinc que va obtenir ERC. El dia 22 de maig el PIG en va treure quatre i ERC tres. El candidat dels independents, Joan Ramon Veciana, considera que és a ell a qui li toca fer d'alcalde els propers quatre anys. Fins i tot, no descarta una partició de dos anys per a cadascun.

Per altra banda, a Santa Coloma de Farners, va prenent forma el fet que l'alcaldia serà per la força més votada, en aquest cas CiU. La manca de majories i les diferències ideològiques entre els tres principals grups de l'oposició (ERC, CxC, i PSC), en algun cas són prou insalvables per impedir un tripartit tan heterogeni. L'abstenció d'ERC permetria que Antoni Solà repetís l'alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.