Política

alella

Esquerra i el PSC repeteixen el pacte de govern a Alella

Francisco serà alcalde per tercer cop i concentra una gran part de les responsabilitats amb les àrees d'Hisenda i Urbanisme

La socialista Glòria Mans serà la tercera tinenta d'alcalde

Després de les eleccions els dos partits ja van demostrar la seva disponibilitat a continuar col·laborant, però no va ser fins ahir que ERC-Sumem per Alella i PSC van segellar el pacte que els ha de proporcionar l'estabilitat necessària per dirigir el consistori els pròxims quatre anys. “Hem posat per damunt de tot l'experiència de govern dels darrers set anys”, explica el republicà Andreu Francisco, que dissabte tornarà a ser escollit alcalde del municipi. Serà el seu tercer mandat i, si s'ha de jutjar per les responsabilitats que li atribueix el pacte, un dels que li suposaran més feina. Francisco deixa algunes de les àrees que tenia fins ara, com ara Obres, però manté Hisenda i incorpora Urbanisme, que fins ara havia estat en mans d'Àlex Asensio, de La Garnatxa. “Per la importància de l'àrea i pel coneixement que en tinc, hem decidit que era adient que recaigués en la figura de l'alcalde”, explica Francisco, que afegeix que ell coneix perfectament el procés de tramitació del pla general, pendent de l'aprovació provisional.

El PSC mantindrà la tercera tinència d'alcaldia i assumirà les regidories de Serveis Socials, Sanitat, Emprenedoria i Ocupació, i Equitat. “Hi ha molta feina a fer i en tenim moltes ganes”, explica l'única regidora socialista, Glòria Mans, que s'estrena al consistori i que es dedicarà exclusivament a les tasques municipals. El número dos d'Esquerra-Sumem per Alella, Frederic Salas, serà l'encarregat de gestionar les carteres de Cultura i Governació. Isabel Nonell es fa càrrec d'Administració i Innovació, i haurà de d'executar un dels punts principals del programa electoral republicà: una xarxa de fibra òptica municipal. El número quatre de la llista d'Esquerra, Marc Almendro, s'estrena amb Joventut i Esports, i Ana Fernández serà la màxima responsable de l'àrea de Serveis Urbans. Finalment, Teresa Vilaró dirigirà les polítiques d'Educació. L'alcalde també es queda la regidoria de Medi Ambient. La construcció del nou casal d'Alella, la instal·lació de fibra òptica, l'aprovació definitiva del POUM i el compromís de no apujar la pressió fiscal són quatre dels punts clau del pacte.

Oberts a més forces

Tot i tenir ja repartides les àrees, Francisco assegura que el govern no està tancat del tot. “Estem receptius a l'entrada d'altres forces que vulguin sumar”, diu. Així, asseguren que han mantingut reunions amb CiU per tractar la seva col·laboració amb l'executiu local, unes trobades que, de moment, no s'han transformat en una aliança. Així doncs, el més probable és que Francisco sigui investit alcalde dissabte amb set vots –els que marquen la majoria absoluta–: els sis d'ERC i el del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Netanyahu avisa Hezbol·là i l’Iran que l’atac al Líban “no és el final de la història”

barcelona
política

Illa assegura que complirà amb ERC tot i el “soroll” que genera el pacte de finançament

barcelona
orient mitjà

Israel i Hezbol·là eleven la tensió amb l'intercanvi de foc més gran de les últimes dècades

barcelona
alemanya

Estat Islàmic reivindica l’autoria de l’atac mortal a Solingen

barcelona
política

Victor Puga i Abel García, nous fitxatges del govern d’Illa

barcelona
guerra a europa

Nou intercanvi de presoners entre Rússia i Ucraïna

barcelona
guerra a gaza

Hamàs envia una delegació al Caire per reunir-se amb els mediadors

barcelona
política

Junts debatrà dilluns el reglament del congrés que l’ha de “rellançar” com a alternativa al PSC

barcelona
estats Units

Robert F. Kennedy Jr. s’uneix a Trump en un acte de campanya a Arizona

barcelona