Política

La CUP defensarà el seu tercer regidor

La formació valora “molt negativament” el recurs d'ERC i tem que “es paralitzi 20 dies més la ciutat”

La CUP no va rebre gens bé que ERC hagi decidit presentar el contenciós electoral que posa en perill el tercer regidor de la llista que encapçala Jordi Navarro. Ell mateix valorava ahir al vespre “molt negativament la decisió d'ERC perquè endarrereix la constitució de l'Ajuntament, quan el que fa falta és fer molta feina; en canvi, ara la ciutat continuarà paralitzada més dies”.

Igual de contundent es va manifestar el número tres de la CUP, Carles Bonaventura, que formava part de la candidatura en representació de Reagrupament i que veu com el nou recurs torna a fer perillar la seva acta de regidor. Bonaventura considera que “ja hem guanyat quatre cops aquest regidor, perquè en tots els recursos ens han donat la raó”. Lamenta que un interès “purament partidista” suposi ajornar la constitució de l'Ajuntament per la voluntat “de resoldre als jutjats un tema que ERC ha perdut a les urnes”.

En aquest sentit, Navarro va explicar que la CUP analitzarà la situació i estudiarà si també presenta el contenciós electoral o si s'espera a presentar al·legacions a la causa que obri ERC al TSJC. Això sí, la formació va voler deixar clar que, en tots els recursos, “hi hem anat sempre com a estratègia defensiva i ara farem el mateix per defensar els tres regidors que vam obtenir a les urnes.

Bonaventura, en nom dels tres regidors de la CUP, va tornar a reiterar el seu oferiment als votants de grups independentistes, ecologistes i d'altres que s'han quedat fora del consistori a ser la seva veu dins de l'Ajuntament.

La resta ho respecten

La resta de grups veuen amb respecte la decisió presa per ERC per intentar obtenir representació. L'alcaldessa en funcions, Anna Pagans, admet que preferiria “fer la constitució aquest dissabte”, però entén que els republicans facin el recurs per uns resultats tan ajustats.

També el futur alcalde de CiU, Carles Puigdemont, admet que “en la seva situació faria el mateix”. Demana al govern en funcions que “tingui en compte la demora perquè no es paralitzi l'Ajuntament en l'aspecte tècnic”.

Des del PP, Concepció Veray respecta la decisió i demana que la resta també respectin la decisió de la formació a Barcelona. En la línia dels altres, va fer una crida a “evitar que es paralitzi la ciutat aquestes tres setmanes”. Una opinió semblant expressa el portaveu d'ICV, Joan Olòriz, que veu necessari “plantejar què fem com a govern aquests 20 dies” i demana a Puigdemont que agilitzi el cartipàs.

LA FRASE

Veiem molt negativament el recurs d'ERC perquè endarrereix el nou Ajuntament i paralitza més dies la ciutat
Jordi Navarro
Cap de llista de la cup


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
politica

Guanyem Badalona denuncia la pancarta d’Albiol a la plaça de la Vila per incomplir l’Ordenança de Publicitat

Barcelona
estat francès

L’esquerra càrrega contra Macron per negar-los el govern

barcelona
política

L’IMV, l’ajut contra la pobresa extrema que cobren prop de 200.000 persones a Catalunya

barcelona
europa

Grècia celebra 50 anys des de la restauració de la democràcia al país

barcelona
estats units

L'equip de Trump denuncia Harris per usar els diners recaptats per Biden

barcelona
judicial

El Suprem porta l’amnistia al Constitucional

barcelona

El PSC alerta que el Nou Campus de Salut "no reuneix totes les garanties d’èxit"

girona
política

El Consell de Garanties avala la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

Els governs s’esforcen a desvincular la reunió de presidents de les negociacions per Illa

barcelona