Política

sant andreu de llavaneres

La direcció nacional del PP recela del pacte amb CiU

Els resultats obtinguts pels populars al municipi en les últimes eleccions –van perdre un regidor i uns 450 vots– fan reflexionar els dirigents del partit sobre la conveniència de l'acord

La direcció nacional del PP de Catalunya recela del més que possible pacte de govern entre CiU i el PP a Sant Andreu de Llavaneres. Segons fonts properes, els “mals resultats” obtinguts pels populars al municipi maresmenc en les passades eleccions –van perdre un regidor i van obtenir uns 450 vots menys– haurien fet entrar en un procés de “reflexió” els dirigents catalans del partit a l'hora de donar el vistiplau a l'acord de govern de Llavaneres.

Tot i això, les mateixes fonts van assenyalar que s'està buscant una entesa per poder desencallar la situació i van revelar que “el pacte proposat a Llavaneres és força bo”. De la mateixa manera, també es va afirmar en aquest diari que, si finalment l'acord es duu a terme sense el consentiment de la direcció nacional, això podria tenir “conseqüències” cap als populars llavanerencs.

Dins de l'àmbit de CiU, tant el secretari d'organització d'UDC, Benet Maymí, com el president comarcal de CDC, Xavier Badia, van afirmar que desconeixen aquesta situació. No obstant això, Badia sí que va mostrar la seva confiança en el fet que CiU pugui continuar governant a Llavaneres. “Nosaltres no patim ni per la investidura de Graupera ni per la governabilitat del municipi”. Per la seva banda, el cap de llista del PP a Sant Andreu de Llavaneres, Carlos Bartomeu, va assegurar que no té constància d'aquest fet. “A mi ningú me n'ha dit res”, va assegurar Bartomeu.

El PSC anuncia que no entrarà al govern

El PSC de Llavaneres va anunciar que renuncia a entrar al govern municipal mitjançant una carta adreçada a l'alcalde en funcions i candidat de CiU a la reelecció, Bernat Graupera. En la missiva, la cap de llista socialista, Carmen Bastida, va justificar la seva decisió dient que “el paper que ha donat el poble al PSC és el d'anar a l'oposició”, ja que només ha aconseguit un regidor. Bastida, però, va voler agrair l'oferiment per entrar al govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.