Política

VILADECAVALLS

El nou alcalde governarà en minoria

El pacte entre cinc partits, liderat per ICV-EUiA, no tira endavant

El govern municipal que es constitueixi demà a Viladecavalls serà sense pactes. Malgrat que vuit forces es reparteixen els tretze regidors, cap formació ha assolit un acord per governar en majoria.

La força més votada, CiU, amb quatre regidors, té tots els números per convertir la cap de llista, Cesca Berenguer, en la nova alcaldessa. Això sí, haurà de governar en minoria, tot i les converses que ha mantingut amb la resta de forces en les últimes setmanes. Fonts de la federació nacionalista van insistir que estan “oberts a arribar a un consens”, tot i que sigui després d'investir l'alcaldessa.

L'alternativa era un pacte liderat per ICV-EUiA, la segona força entre cinc partits, Unió Municipal de Catalunya (UMdC), el PSC, ERC i Ara-Reagrupament. L'alcaldable ecosocialista, Carles Rodríguez, en una carta oberta, va confirmar que, “lamentablement, no ha estat possible conformar aquesta majoria”. Rodríguez va atribuir aquest fracàs a l'actitud de la UMdC, que volia revalidar l'alcaldia de Regina Parellada. “Els hem dit que no per coherència i lleialtat amb els nostres 451 votants”, va assenyalar.

La Plataforma Viladecavalls Actiu (PVA) tampoc s'ha decantat, de moment. El cap de llista de PVA, Paco Vega, però, va recordar que històricament sempre ha donat suport a la llista més votada. Això sí, va advertir que “abans s'han d'aclarir algunes incògnites”. Tot i això, encara han de decidir si s'abstenen o si presenten candidat. El PSC i Ara ja van mostrar la intenció de ser a l'oposició. Ara s'abstindrà. Els socialistes ho han de decidir però no presentaran candidat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Iran

L’ONU alerta que Teheran acumula cada vegada més urani enriquit

Barcelona
Guerra a Gaza

L’OMS anuncia un pacte amb Israel per vacunar contra la pòlio a la Franja

Barcelona
Europa

París i Londres acorden reforçar la cooperació sobre immigració irregular

Barcelona
Estats Units

ABBA reclama a Trump que no utilitzi la seva música per a la campanya

Barcelona
política

Rull visita Puigdemont i acusa el Suprem de posar traves a l’amnistia

barcelona
política

L’alcalde de Mataró es postula per presidir la FCM

mataró
societat

Eduard Sallent tornarà a la Regió Metropolitana Sud dels Mossos

barcelona
Política

Mor Javier Gómez Navarro, figura clau dels Jocs Olímpics de Barcelona 92

guerra a gaza

Borrell proposa a la UE sancionar a ministres israelians

barcelona