Política

teià

El PSC opta per l'oposició i habilita el govern de GdT

Joan Castan serà alcalde a partir de demà, però estarà en minoria i haurà de consensuar els grans temes amb ERC, CiU, el PSC i el PP

El nou batlle proposarà aliances en el futur

La proposta de CiU per arraconar Gent de Teià a l'oposició no ha prosperat i, finalment, serà l'independent Joan Castan qui demà recollirà –precisament de les mans Josep Botey– la vara d'alcalde. La negativa del PSC a negociar amb CiU i ERC ha impossibilitat els plans de nacionalistes i republicans, que ja han assumit que no entraran al govern i que el seu rol, en els propers anys, serà el de fiscalitzar l'acció municipal de Gent de Teià. Tant els uns com els altres, però, estan condemnats a entendre's si no volen que la dinàmica municipal s'aturi per complet. Els independents tenen només cinc regidors i l'oposició quedarà conformada per vuit edils: quatre de CiU, dos d'ERC, un del PSC i un del PP. Representants dels tres primers ja han assegurat que les diferències programàtiques amb Gent de Teià són notables, però asseguren que no votaran en contra per sistema. “Si són coses que estan en el nostre programa, les valorarem positivament”, comentava ahir el regidor del PSC, Jaume Sabatés. Per la seva banda, Joan Castan confia que els membres de l'oposició “actuïn de manera responsable” i no bloquegin les iniciatives municipals. Fins i tot, l'independent assegura que, “un cop estigui en marxa el mandat” i transcorreguts uns mesos, tornarà a obrir les negociacions per tal d'assegurar una major estabilitat. L'independent espera que la confiança entre partits millori amb el temps.

“Hauria estat un govern de perdedors”

La possibilitat de fer la pinça a GdT ha planat aquests dies per Teià. Tot i això, ha estat el PSC el que, després d'uns mals resultats, ha esvaït aquesta possibilitat. “Hauria semblat un govern de perdedors”, destaca Sabatés. En el mateix sentit, s'expressa ERC, que després de perdre dos regidors ahir, en una nota, apuntava que “amb aquest resultat considerem que és complicat entrar en un pacte de govern” i “la població ha apostat per un canvi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.