Política

Silla bull com la cassola al forn

SENSE EMBUTS NI MENTIDES

Com el peix ja està venut, encara que en precari, i el PP tindrà la vara de l'alcaldia per primera vegada en la història, ara l'expectativa és veure com s'ho faran, ja que els falta un vot per a la majoria absoluta. O siga, que els populars estan en la mateixa situació que Baixauli, amb vuit vots, quan la majoria en són nou. Aquell disposà del vot Verd i el d'un trànsfuga, i gràcies a això pogué escudellar-se el major sou d'un alcalde en tota la història de Silla i uns dels majors de l'Estat, cosa que fou, pràcticament, l'única cosa segura que ha sabut fer durant quatre anys. Què farà Serafí Simeon?

El candidat popular, acompanyat per Alfonso Benaches i conduïts per Isidro Prieto, ha mantingut converses amb els partits de l'oposició, però sense arribar a cap acord, de moment. Descartats EU, el Bloc i els Verds, que ja ho han manifestat, la intriga és si, finalment, hi haurà un pacte directe o indirecte amb l'extrema dreta, E.2000, cosa a la qual aspira especialment Josep Alapont, l'estellador, amb el disgust d'Andrés Zaragozà, líder de la formació, a qui intenten “pressionar” perquè recolze l'alcalde popular.

Fora d'açò, el protagonisme l'han tingut, sobre tot, els assemblearis indignats de democràcia real ja, que pensen continuar en la trinxera; també, la picabaralla organitzada per un energumen Pere Batano, talibà Verd que s'ha dedicat a insultar i a fer una singular anàlisi dels resultats electorals; i, sobre tot, ha estat protagonista la reacció del protoperdedor d'aquestes eleccions, Francesc Baixauli i la vintena de seguidors que li han fet costat.

Sobre aquest darrer punt, Baixauli i els seus seguidors, havien estat apartats/depurats de les llistes electorals, per la calamitosa gestió del seu govern, que ha conduït el partit al major fracàs de la història. Egoistament, però, ell no accepta aquesta evidència i, tot al contrari, ho atribueix al fet de no haver comptat amb ell (”l'alcalde que vol el poble”, segons s'autoproclamà en la seua darrera campanya). S'ha sabut que la nit de les eleccions, aquesta facció socialista celebrà amb xampany els resultats electorals. Baixauli fa responsables “als estrategs Lluís Martínez i Josep L. Pitarch”, del PSOE i del BLOC respectivament, tant del fracàs socialista, com del triomf popular. La dotzena de pintorescs seguidors que li resten l'aplaudeixen per això.

L'expectativa real, però, començarà el dilluns dia 13, perquè els populars estan compromesos a adoptar una sèrie de mesures que no podran ajornar molt: hauran de prescindir dels supermans posats a dit per Baixauli, absolutament innecessaris i ineficaços (gerent, arquitecte, oficina de l'habitatge...) hauran de posar en marxa, al mateix temps que una auditoria dels comptes municipals, un pressupost real, que haurà de ser transparent i responsable i, si accepten la proposta dels indignats, participatiu; hauran d'adoptar mesures d'austeritat extrema i immediates, començant pels sous del nou govern...I aclarir el que passa amb la neteja del poble; aclarir qui paga la bastida de l'església; gestionar reprendre les obres de pluvials, a càrrec de la Generalitat...

Evidentment, a partir del proper dilluns hi haurà molta feina per a un alcalde inexpert i a qui li falta d'un vot. I encara serà pitjor, sabent que no hi ha ni un euro a la caixa. En les crítiques circumstàncies per què passa Silla, a més de les que són generals a tota Espanya, seria sensat que els partits es decidiren a col·laborar, però a la vista de les properes eleccions generals, això és una utopia. Així que, en aquestes circumstàncies, el Col·lectiu decidim continuar demanant informació, indagant, parlant, discutint... i donant idees. I més ara que l'Empar Saragossà se'n va a Mallorca. Silla està que bull, com la cassola al forn (Ausiàs March) i volem col·laborar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.