Política

Carles Pàramo (CiU) torna a ser alcalde de Roses

El batlle aprofita el discurs d'investidura per oferir “diàleg i transparència”, per anunciar l'estabilitat amb el pacte CiU-PP i per alertar que no entrarà “en complicitats de dubtosa finalitat”

Carles Pàramo i Ponsetí va encetar ahir, un minut abans d'un quart de deu del matí, la seva segona etapa i el seu cinquè mandat com a alcalde de Roses. Guanyador de totes les eleccions en què s'ha presentat com a cap de llista, va arribar a l'alcaldia el 1993, a mig mandat. Entre el 2007 i el 2011 va ser a l'oposició, aleshores gràcies al pacte del PSC amb Iniciativa –que no va tenir ni un regidor– i el PP, que ara li dóna suport a ell i al seu projecte per a Roses.

Precisament el portaveu del Partit Popular, Manel Escobar, va recordar una conversa del 1993 entre ell, com a dirigent popular, i Pàramo: “D'aquella conversa recordo que es va dir que junts faríem grans coses, i ara, divuit anys després, ha arribat l'hora”. El discurs de Pàramo, que el va acabar de fer molt emocionat, va ser de consens, molt conciliador i marcat per la conjuntura de crisi econòmica i política. El nou alcalde va aprofitar per oferir “diàleg i transparència” i per anunciar un govern marcat per la voluntat de superar vells conflictes i antagonismes i “mirar endavant, que no vol dir en cap cas entrar en complicitats de dubtosa finalitat”. Va remarcar l'estabilitat del govern amb el pacte CiU-PP, però no es va tancar a les aportacions dels dos grups de l'oposició: PSC i GdP-AM (vinculats a Esquerra). Francesc Giner (GdP) va anunciar la seva disposició a aportar “propostes, projectes i solucions des de l'oposició”. Magda Casamitjana, alcaldessa sortint, va fer el discurs més esperat, en el qual va destacar la “transparència, honestedat i voluntat de servei” i haver treballat per la cohesió de Roses. Es va atribuir el mèrit d'haver projectat més que mai el nom de Roses al món: “Roses figura avui en molts més mapes.”

L'ALCALDE

El nou govern neix amb la voluntat de superar vells conflictes i antagonismes i de mirar endavant
Carles Pàramo (CiU)
ALCALDE DE Roses

Vila, Xuclà, Llorens, Palma i Sans

A tres quarts de nou del matí, la sala de plens de l'Ajuntament de Roses era plena de gent. Molts van haver de seguir el ple a peu dret, amb la premsa darrere dels regidors, i uns quants van quedar a fora del saló de sessions. A les primeres files s'hi van asseure alguns convidats notables. Tres convergents: l'alcalde de Figueres, Santi Vila, el diputat al Congrés Jordi Xuclà i el director general de Cooperació Exterior de la Generalitat, Carles Llorens. En un altre banc hi havia els socialistes empordanesos Montse Palma, diputada al Congrés, i Martí Sans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden reitera el compromís de l’OTAN amb Ucraïna, en el 75è aniversari de l’organització

BARCELONA
guerra a gaza

Almenys 29 morts en un atac israelià contra una escola a Khan Yunis

barcelona
ESTATS UNITS

L'OTAN promet a la indústria militar més contractes a llarg termini

barcelona
política

Moya declara que no va autoritzar el cartell contra els Maragall

barcelona
estats units

El consell editorial del NYT demana als demòcrates que abandonin Biden

barcelona
guerra a gaza

Israel negocia construir a la frontera amb Gaza una barrera subterrània

barcelona
Rússia

Un tribunal rus ordena l’arrest en absència de la vídua de Navalni

Barcelona
estat espanyol

El TS rebutja suspendre l’acord de la JEC contra el CIS per la seva ‘enquesta flaix’

barcelona
política

La CUP defensaria un ple d’investidura de Puigdemont però no hi ha parlat per votar-lo

barcelona