Política

Benet Jané assumeix l'alcaldia del Vendrell amb suport de tots els grups menys PxC

Unes 300 persones, concentrades davant del palau municipal, han llançat al llarg de tota la sessió consignes a favor de “la convivència i en contra de la xenofòbia”

Benet Jané, de CiU, ha estat proclamat avui alcalde del Vendrell amb els vots a favor de tots els grups municipals (set del PSC, sis de CiU, dos del PP i un de JpV) llevat de Plataforma per Catalunya (PxC), els cinc regidors del qual han votat el seu cap de llista.

Unes 300 persones, concentrades davant del palau municipal, han llançat al llarg de tota la sessió consignes a favor de “la convivència i en contra de la xenofòbia” i han rebut amb xiulets els regidors de PxC, formació molt crítica amb la immigració.

A l'interior del saló de plens s'ha pogut constituir sense incidències l'Ajuntament del Vendrell per a la legislatura 2011-15 i Benet Jané ha estat reelegit alcalde.

L'elecció de Jané ha estat fruit de l'acord de govern signat ahir pels representants de les forces polítiques que han constituït l'equip de govern i que fixa els dos primers anys de govern per al convergent i els dos últims per al socialista Martí Carnicer.

Durant el seu discurs, Jané ha volgut “deixar clar” que el suport a la seva candidatura respon a “un consens d'aquestes forces per constituir un govern fort i cohesionat, un govern que sumi per tirar El Vendrell endavant els anys vinents”.

L'alcalde ha adquirit el compromís de servir al municipi amb “responsabilitat, honestedat, transparència i diàleg”, deixant “de banda els interessos de partits, d'una altra banda legítims, per servir als ciutadans i ciutadanes de la millor manera possible”.

“Sabem que seran uns anys difícils i que, per tant, es farà més necessària que mai la feina conjunta per a una entesa constant”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona