Política

Els crítics del PSC demanen per carta un “congrés ampli”

Els crítics del PSC han demanat per carta als consellers nacionals del partit que el congrés que s'ha convocat per a tardor sigui “ampli”.

El text el signen les tres plataformes que després del 22-M van néixer a les xarxes socials: 'Congrés des de baix', 'Més PSC' i '15-M socialista'.

Dissabte que ve se celebrarà el consell nacional on es convocarà el congrés i els crítics s'han dirigit a tots els que hi acudiran per demanar-los que la trobada tracti de respectar al màxim la “voluntat democràtica” de tots els afiliats. En la seva opinió, la situació actual “reclama un canvi” al partit, una mesura que es demana des de diferents visions i sensibilitats, afegeixen.

Aquesta renovació ha de ser “profunda”, asseguren, i per això demanen que al congrés no hi hagi 1.000 delegats com ocorre habitualment, sinó el doble, per garantir que totes les sensibilitats i la pluralitat d'opcions hi participen. Insten també que l'elecció de delegats al congrés es faci en format de llistes obertes, perquè qualsevol militant pugui presentar-se i ser triat de forma “secreta i nominativa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.